Aegean Airlines a comandat 42 de avioane noi din clasa A320neo

Andrei Beldiman, 29 mart.. 2018

Compania Aegean Airlines a anunțat că a comandat 42 de avioane din familia Α320neo. Valoarea acestei achiziții se ridică la 5 miliarde de dolari.

Sursa: aegeanair.com

Aegean Airlines anunță că, în urma încheierii procedurii de licitație, se trece la semnarea unui memorandum de înțelegere cu Airbus. Acesta va fi realizat pentru comanda a 42 de aeronave de nouă generație din familia A320neo.

Investiția este estimată la 5 miliarde USD și este cea mai mare investiție privată din Grecia.

Noile aeronave facilitează oferirea de noi servicii pasagerilor, precum expansiunea către noi destinații și piețe. În același timp, noua flotă îmbunătățește semnificativ competitivitatea companiei prin scăderea costurilor de operare.

Acordul include comanda a 30 de aeronave. Comanda cuprinde două tipuri de avioane din familia Airbus A320neo (Α320neo și A321neo), plus opțiunea de a comanda 12 aeronave suplimentare. Comanda include cel puțin 10 aeronave din cel mai mare tip de A321neo, cu opțiunea de a crește acest număr cu alte aeronoave de tip A320neo și A321neo.

Aeronavele din familia Α320neo sunt echipate cu motoare de nouă generație și cu Sharklets, astfel se va economisi combustibil până la 15%. Emisiile de carbon sunt reduse, la fel și zgomotul motoarelor, iar capacitatea de zbor este sporită cu 600 până la 1.500 km. Acesta este echivalentul a 1 până la 2 ore suplimentare de zbor. Pentru aceste aeronave există următoarele posibilități în materie de motoare: de la Pratt & Whitney (PW1100G-JM) sau CFM International (LEAP-1A). Compania a inițiat negocierile cu ambii producători de motoare și este de așteptat să ia o decizie până în iulie 2018.

Finalizarea și semnarea contractului de achiziție cu Airbus, așteptat în iunie 2018, va permite companiei Aegean să-și continue strategia de expansiune prin creșterea capacității sale, precum și prin reînnoirea flotei existente.

În prezent, Aegean Airlines este cea mai mare companie aeriană din Grecia. Flota acesteia este formată din 46 de aeronave Airbus (37 x A320, 8 x A321 și 1 x A319).

Vicepreședintele Aegean, dl. Eftichios Vassilakis, a afirmat vis a vis de noul acord următoarele:

„Astăzi marchează începutul unei noi perioade de creștere și dezvoltare pentru Aegean. Odată cu investiția în aeronavele de nouă generație Airbus A320neo, ne întărim competitivitatea și oferim o platformă care permite oamenilor noștri să îmbunătățească în continuare serviciile oferite pasagerilor, precum și prima impresie pe care o oferim vizitatorilor despre țara noastră.”

← Close