Descoperiți Catedrala Notre Dame de Paris

Catedrala Notre Dame de Paris are aproximativ 14 milioane de vizitatori în fiecare an. Este o piesă superbă a arhitecturii gotice franțuzești.

Sursa: G abi, My heart to your heart – WordPress.com

Punctul central al catolicilor din capitala Franței, aceasta poate adăposti până la 6000 de oameni.

Intrarea în Catedrală este gratuită. Pentru vizitarea turnurilor cu clopote, adulții vor plăti 10€, în timp ce pentru copii accesul este liber. Pentru a vizita trezoreria adulții și copiii vor plăti 4€, respectiv 2€.

În Turnul de Nord urcați 400 de trepte în spirală. Ajunși în vârful său vă puteți trage sufletul admirând panorama Parisului. Construcția Catedralei a început în 1163 conform schițelor Episcopului Maurice de Sully și a fost încheiată la începutul secolului 14. Catedrala a suferit renovări masive după Revoluție, arhitectul Eugène Emmanuel Viollet-le-Duc le-a supravegheat între anii 1845 și 1864.

Sursa: Radio Romania Cultural

Notre Dame este recunoscută pentru echilibrul sublim, cu toate că dacă o priviți mai îndeaproape o să observați tot felul de elemente asimetrice introduse pentru a evita monotonia. Înăuntru, strana este sculptată impecabil din lemn și are statui reprezentându-l pe Mântuitorul Iisus.

Trezoreria conține obiecte de artă, religioase și relicve. Dintre acestea, Coroana Sfântă iese în evidență.

Aceasta se spune că este exact coroana de spini pe care Iisos a purtat-o pe cap în ultimele momente. Publicul o poate vedea în fiecare vineri a fiecărei luni, între orele 15 și 16, în fiecare vineri din Postul Paștelui, între aceleași ore și între 10 și 17 în Vinerea Mare.

Sursa: French Moments

Admirați catedrala la orele amiezii și la apus. Aceasta este inima Parisului. O stea din bronz amplasată pe partea opusă intrării principale în catedrală, marchează Punctul Zero, de unde pleacă toate drumurile, în Paris.

Unul dintre cele mai bune puncte din care să admirați catedrala este Piața Jean XXIII, micul parc din spatele catedralei, de unde puteți aprecia mai bine detaliile arhitecturale. În 2013, la serbarea a 850 de ani de la începutul construcției catedralei, 9 clopote noi au fost adăugate celui original, Emmanuel.

Ați vizitat Catedrala Notre Dame din Paris? Ce părere aveți despre această construcție?

← Close