9 Lucruri pe care nu le știați despre Fontana di Trevi

Celebra Fântână din capitala Italiei a fost realizată de arhitectul Nicola Salvi și terminată de Pietro Bracci. Are 26,3m înălțime și 49,15m lățime. Este cea mai mai largă fântână în stil baroc din Roma și una dintre cele mai faimoase din lume. Acestea sunt 9 lucruri pe care probabil nu le știați despre Fontana di Trevi.

Sursa: Wikimedia Commons

1. Este una dintre cele mai vechi surse de apă din Roma

Datează din timpul Imperiului Roman, apa ei era folosită pentru băile romane. A fost construită în punctul în care se intersectau trei drumuri, de unde și numele acesteia, di Trevi.

2. Nicola Salvi nu este arhitectul original

Nicola Salvi a câștigat concursul în urma căruia i-a revenit sarcina de a proiecta fântâna. Dar, se spune că el nu a fost prima opțiune ci Alessandro Galilei, câștigătorul original. Motivele înlocuirii acestuia sunt necunoscute.

3. Puteți mulțumi norocului pentru construcția fântânei

Papa Clement al XII-lea a aprobat construcția acestui monument de către Salvi. În urma organizării unui joc de loto au fost strânse fondurile necesare ridicării fântânii.

Sursa: Travel Europe

4. Este realizată din același material precum Colosseumul

Fontana di Trevi a fost construită din travertin, o rocă sedimentară poroasă de calcar, care are o culoare gălbuie până la brună. Pe parcursul realizării acesteia, un număr mare de constructori au fost răniți și câțiva au murit din cauza blocurilor mari de piatră.

5. Consumă o cantitate mare de apă

În fiecare zi o cantitate de aproximativ 860 de mii de metri cubi de apă curge din fântână. Aceasta este apoi reciclată.

6. Filantropie

În fiecare zi sunt aruncate în fântănă monede în valoare de 3000 euro. Acestea sunt colectate în timpul nopții și donate societății Caritas pentru a juta oamenii săraci.

Sursa: TV8

7. Furtul monedelor este o crimă

Este ilegal să luați monede din fântână. Cel mai celebru hoț, numit d’Artagnan, a furat timp de 34 de ani. până când a fost prins în vara anului 2002.

8. Fântâna a fost roșie și neagră

În 1996, apa a fost oprită, iar fântâna a fost decorată în negru pentru a omagia încetarea din viață a actorului italian Marcello Mastroianni. În 2007 un vandal a turnat o soluție în apă, colorând-o în roșu.

9. Semnificația aruncatului monedelor în fântână

Acestea trebuie aruncate cu mâna dreaptă, peste umăr, în timp ce stați cu spatele la fântână. Semnifică întoarcerea respectivei persoane la Roma.

Câte din aceste lucruri cunoșteați despre Fontana di Trevi?

← Close