5 Destinații europene care mi-au plăcut dar în care nu aș reveni

Sunt anumite locuri pe care le vizităm, le admirăm, însă știm că nu ne dorim să le revedem. Acestea sunt 5 destinații europene care mi-au plăcut dar în care nu aș reveni.

1. Laganas, Zakynthos

În Laganas am ajuns cu câțiva ani în urmă. Aflat pe insula ionică, locul în sine este un sat de vacanță care atrage puhoaie de tineri zgomotoși în timpul verii. De-a lungul Greciei există astfel de sate în cam toate insulele renumite pentru petreceri. În afară de plaja unde puteți admira țestoasele Caretta – Caretta și Orașul Zante, care este la doar câțiva km depărtare, principala atracție a satului este viața de noapte. Pentru cei tineri poate fi incitant să petreci toată noaptea în cluburile și barurile de pe strada principală. Însă având în vedere anumite evenimente neplăcute, petrecute în vara trecută, poate fi de-a dreptul primejdios să te afli acolo.

2. Agia Napa, Cipru

În aceeași categorie cu Laganas intră și satul cipriot. Zeci de cluburi și baruri zgomotoase stau înșirate de-a lungul străzilor. Petrecerile țin întreaga noapte, iar tinerii veniți din toate colțurile lumii sunt aici cu un singur scop, să se distreze. Optați mai bine pentru un sejur în Larnaca, unde puteți să vă relaxați pe plajă, să descoperiți pagini de istorie și arhitectură și să vă bucurați de o masă în liniște, pe faleză.

3. Varșovia, Polonia

Pentru cei care vor să călătorească în Polonia vă recomand mai degrabă Cracovia sau Wroclaw. Ca orice altă capitală a unei țări post comuniste, Varșovia este agitată, rece și zgomotoasă. Cu toate că a fost reconstruită aproape în întregime după al 2-lea război mondial, capitala păstrează un aer mohorât. Palatul de Cultură și Știință aruncă umbre intimidante asupra orașului. În afară de câteva parcuri frumoase și centrul istoric, orașul mi-a lăsat o impresie de tristețe.

4. Bratislava, Slovacia

O zi în capitala Slovaciei este de ajuns pentru explorare. Centrul istoric este minunat, castelul și panorama Dunării, așa și așa. Există un restaurant cochet la poalele castelului pe care vi-l recomand. Viața de noapte din centru se rezumă la câteva cluburi și baruri destul de mici, unele underground. Este genul de oraș în care poți face un popas venind de la Viena în drum spre Praga.

5. Curtea de Argeș, România

Aflat în drumul spre Transfăgărășan, orașul regal are un aer învechit. Vizitați Mânăstirea Curtea de Argeș, Catedrala Episcopală și mormântul ultimului rege al României. Strada principală este străjuită de biserici și construcții din perioada comunistă. Paleta de baruri și restaurante este foarte restrânsă. Recomand un popas în drumul spre Barajul Vidraru.

În ce locuri ați mers, v-au plăcut, însă nu le-ați vizita din nou?

← Close