25 de ani de transport gratuit pentru un bebeluș născut în tren în Franța

Andrei Beldiman, 18 iun.. 2018

Norocosul copil s-a născut luni dimineaţa într-un tren regional în Paris. Cadoul a fost pe măsura evenimentului: transport gratuit pentru un bebeluș norocos.

Trenul a oprit într-o staţie din centrul Parisului, a anunţat regia de transport RATP.

Traficul a fost întrerupt în ambele sensuri de mers timp de trei sferturi de oră.

Reprezentantul companiei feroviare a precizat că bebelușul va primi transport gratuit pe liniile companiei până la împlinirea vârstei de 25 de ani, transmite AFP.

„Ca urmare a naşterii inopinate a unui bebeluş într-un tren aflat în gara Auber, traficul a fost oprit între staţiile CDG/Etoile şi Nation”, a informat regia de transport într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al reţelei de trenuri regionale RER.

Citiți și Abonament gratuit pe tren pentru 750 de tineri români

Traficul a fost întrerupt în ambele sensuri de mers timp de trei sferturi de oră. Este vorba despre un tronson deosebit de aglomerat al RER, Réseau Express Régional, a declarat un purtător de cuvânt. Acesta a adăugat că naşterea a avut loc în jurul orei 11.40 (09.40 GMT).

15 persoane au ajutat mama să nască.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că aproximativ 15 persoane, pompieri, ofiţeri de poliţie şi personal de la RATP, au ajutat-o pe mamă să nască în timp ce garnitura de tren a fost evacuată în linişte.

„RATP o felicită pe mamă şi oferă copilului posibilitatea de a călători gratuit pe reţeaua sa până la 25 de ani”, se mai arată în mesajul publicat pe contul de Twitter al RER.

Citiți și Călătoriți din Londra către Amsterdam cu un tren Eurostar

Reţeaua de trenuri RER este utilizata în special de către cei care fac naveta între Paris şi regiunile apropiate. Aceasta ajunge şi în puncte importante cum ar fi Aeroportul Charles de Gaulle, Versailles sau Disneyland Paris.

← Close