10 lucruri de vizitat în Marea Britanie. Când ai nevoie de pașaport

Nedelcu Alexandru, 28 dec.. 2020

Aceste destinații favorite din Marea Britanie te așteaptă să le vizitezi. Poate te întrebi cum va fi posibil să mai călătorim către aceste locații după Brexit și vom lămuri și aceste aspecte la finalul articolului. Până atunci, iată ce îți propunem ca destinații pentru viitoarele tale călătorii.

Anglia este o țară superbă, iar dacă ai auzit adesea despre Londra, vei fi surprins că există alte destinații frumoase în Marea Britanie. Inspirație pentru poeți și pictori, scriitori și realizatori de filme, cu peisaje frumoase, de la stâncile accidentate și plajele aurii din Cornwall până la dealurile ușoare și locuințele din piatră  din Cotswolds și la apele sticloase din Lake District.

Top destinații Marea Britanie

YORKSHIRE

Este recunoscut și ca orașul lui Dumnezeu, datorită unui peisaj de o frumusețe pură. A fost inspirație pentru pictori, care i-au redat frumusețea prin tabolouri. Se mândrește cu trei parcuri naționale, o coastă sălbatică și accidentată și o minunată arhitectură victoriană.
Nu e de ignorat nici reputația sa la mâncare și băutură având mai multe restaurante Michelin decât  Londra.

COTSWOLDS

Regiunea Cotswolds arată de parcăe ruptă din altă eră. Zona este caracterizată de un dinamism blând, cu galerii pline de viață, festivaluri vibrante și muzee interesante. Este cea mai mare dintre cele 38 de zone de frumusețe naturală remarcabilă (AONB) din Anglia și Țara Galilor.
Poți veni în orice sezon în  Cotswolds, pentru că iernile sunt ca rupte din basm, iar vara te poți bucura de seri lungi și călduroase. Primăvara te vei bucura de natura, bogată în flori, precum narcise sălbatice. Toamna,  atmosferă e mai liniștită și te vei bucura o culoare minunată a frunzelor copacilor.

DEVON

Golfuri, pauze de surf și plimbări, picnicuri și halbe de bere în puburi – o vacanță în Devon este pur și simplu pitorească. O vizită aici amestecă două dintre cele mai frumoase plăceri ale vieții: mâncarea bună și plimbările în aer liber. Mielul, căprioara, fazanul, carnea de porc și fructele de mare sunt elemente de bază, iar piețele fermierilor din județ sunt pline de producători artizanali care vând cidru delicios, suc de mere, brânză și înghețată.
Cei mai mulți oameni sunt atrași de plajele magnifice de pe coastele de sud și de nord.

LAKE DISTRICT

Acoperind o suprafață totală de puțin peste 885 mile pătrate, Parcul Național Lake District a fost protejat din 1951, iar pitorescul său pachet de lacuri, văi, păduri și fântâni îl face unul dintre cele mai bune locuri din Marea Britanie pentru a ieși și a experimenta plimbările în aer liber. 

NORFOLK

Casele vechi, castelele în ruină, bisericile medievale, cu muzee fascinante, fac din Norfolk o destinație de vis.   Orașele mici, cum ar fi Burnham Market și Holt, cu magazinele lor locale de mâncare și meșteșuguri sunt bune pentru o dimineață sau după-amiază de olărit .

SUFFOLK

Plajele din Suffolk sunt de vis, preferate pentru aerul liniștit pe care îl emană. Dacă ajungi aici, te vei bucura de un peisaj sălbatic de pădure densă de pini, pajiști deschise și mari întinderi de mlaștină sărată. Zonele umede unice din Broads găzduiesc peste 400 de specii rare, inclusiv fluturi, libelule, molii și melci.
Nu ezita să deguști specialitățile din regiune – brânzeturi picant, pește afumat sau miere.

LONDRA

Nu putea să lipsească tocmai capitala din topul destinațiilor din Marea Britanie. Evident, nu poți rata acest oraș cosmopolit.  Un peisaj în continuă schimbare de restaurante, baruri și teatre zumzăie continuu, aducând o anumită energie acestei metropole înfloritoare.

Istoria se îmbină cu modernul și poți să vizitezi o mulțime de muzee și clădiri vechi, dar te poți bucura și de noile clădiri și restaurante avangardiste.

CORNWALL

Cornwall este definit de coasta sa magnifică, cu 300 de mile de dune și stânci, porturi medievale și pârâuri împădurite de stejar – toate accesibile la o simplă plimbare pe jos. Mergeți la un picnic în câmpuri înconjurate de flori sălbatice până la o plajă îndepărtată; coborâți pe stânci de piatră în bazinele stâncoase care sunt opere de artă marină; înotați cu foci și rechini inofensivi.

Cornwall este, de asemenea, cunoscut pentru patrimoniul său artistic. Pictorii, sculptorii și olarii de renume internațional vin pentru cerul superb, frumusețea pajișii presărate cu bolovani și lumina intensă.

BATH 

 Are o istorie fascinantă și ușor accesibilă, de la băile romane. Complexul său de ultimă generație Thermae Bath Spa, care a fost deschis în 2006, permite vizitatorilor continuitatea plăcută de a se răsturna în apele fierbinți, izvoare bogate în minerale, la fel cum o făceau și romanii cu 2.000 de ani în urmă.

BRIGHTON

Brighton a dobândit o anumită rafinament londonez în ultimii ani, având un aer glamour. Veți găsi magazine de designeri și piețele de vechituri, alături de restaurante și baruri elegante. Vă puteți bucura și de muzee ciudate, dar și de cafenele tradiționale. Găsiți ceva pentru toate gusturile în acest orășel.

Călătorii Marea Britanie 2021. Când avem nevoie de pașaport sau viză pentru Anglia

Să spunem că ați ales una dintre destinațiile din Marea Britanie de mai sus și doriți să mergeți în vacanță. Care sunt pașii următori?

Noile regulie de după Brexit prevăd că orice cetățean UE va putea intra în scopuri turistice fără viză pe o perioadă de până la șase luni, cu pașaport sau carte de identitate a țării sale.

Atenție, de la 1 octombrie 2021, este obligatoriu pașaportul penru a merge în Marea Britanie. Mai multe detalii despre șederea în Anglia găsești pe faxnews.ro.

Dacă mergi în călătorie în Marea Britanie, te poți aștepta ca autoritățile de frontieră să te întrebe dacă ai fondurile necesare întreținerii tale pe durata șederii, unde locuiești dacă-și poți plăti drumul la întoarcere.

De reținut este faptul că dacă vă deplasaţi dintr-o ţară din afara Uniunii Europene în Marea Britanie şi deţineţi numerar echivalent cu 10.000 euro sau mai mult – trebuie să-i declaraţi când intraţi în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Există un formular la autorităţile de frontieră – port/ aeroport. Atenţie! Dacă transportaţi sume de bani numerar mai mari de 1000 GBP la trecerea frontierei este indicat să aveţi asupra dumneavoastră documente justificative ale provenienţei sumelor respective.

Autorităţile britanice pot reţine sume de bani în numerar, mai mari de 1.000 GBP, pe care le declaraţi, în cazul în care există suficiente  temeiuri să suspecteze că acestea sunt rezultatul unor activităţi ilegale sau se intenţionează să fie utilizate în astfel de activităţi. Legislaţia britanică prevede aplicarea acestei proceduri, inclusiv pentru confiscarea sumelor de bani provenite din munca ilegală.  Sumele de bani nu pot fi reţinute mai mult de 48 de ore fără o decizie a unei instanţe de judecată.

Citește și: Pașaport Anglia. Condiţii de călătorie în Marea Britanie 1 ianuarie 2021. Noi reguli pentru români

Călătorii Marea Britanie: Regimul medicamentelor

Sunt excluse atât la intrare cât şi la ieşire drogurile de orice tip şi substanţele dopante, conform informațiilor publicate pe mae.ro.

Atenţie! Nu luaţi cu dumneavoastră decât cantităţile necesare de medicamente! Folosirea algocalminului este interzisă în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Vă recomandăm să aveţi la dumneavoastră reţeta medicului pentru medicamentele care depăşesc sfera celor uzuale.

Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de reţetă.

Călătorii Marea Britanie: Regimul animalelor de companie

Ce trebuie să faci dacă vrei să iei animalul de companie cu tine, în vacanța în Marea Britanie.

Pentru spaţiul UE aveţi nevoie de procurarea unui paşaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la orice medic veterinar şi trebuie să conţină informaţii despre vaccinarea antirabică.

​Pentru intrarea în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, se cere efectuarea tratamentului împotriva căpuşelor şi a teniei.

Animalul de companie trebuie identificat printr-un microcip electronic.

Informaţii detaliate poți găsi aici.

← Close