Discover

Vizitați San Marino – O destinație adesea trecută cu vederea

Sunteți în căutarea unei destinații noi de vacanță? San Marino este a cincea cea mai mică și probabil cea mai enigmatică din țările de pe mapamond.

San Marino este cel mai vechi stat suveran din lume și cea mai veche republică, există din anul 301 d.Hr.. Se bucură de unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din lume.
Cu o suprafață de 61 km pătrați, țara este mai mare decât pare din afară. Este alcătuită din nouă municipalități, fiecare cu propria ei așezare principală.

Cel mai mare oraș este Dogana, un loc pe care 99,9% din cele două milioane de vizitatori anuali îl trec cu vederea în drumul lor către capitala Città di San Marino.

Călătorii ajunși în San Marino nu pot trece cu vederea următoarele obiective turistice:

1. Torre Cesta

Castelul domină orizontul și oferă priveliști superbe către Rimini și coastă. Torre Cesta datează din secolul al XIII-lea și se află la 750 m înălțime, pe Muntele Titano. Astăzi puteți să vizitați fortăreața și să descoperiți cele patru camere dedicate armamentului medieval, din cadrul muzeului său.

2. Palazzo Pubblico

Palazzo Pubblico este o construcție în stil neo-gotic. Aici este sediul oficial al guvernului din San Marino. Construcția oferă o vedere superbă asupra pieței Piazza della Libertà. Cei care îi calcă pragul au oportunitatea de a viziona și un scurt videoclip despre istoria statului San Marino.

3. Torre Guaita

Cel mai mare și mai întins dintre castelele din San Marino, Torre Guaita, datează din secolul al 11-lea. A continuat să fie folosit ca închisoare până recent, în 1975. Descoperiți pagini de istorie și priveliști minunate.

Sursa: Mapio.net

4. Museo di Stato

Cel mai bun muzeu este binecunoscutul Muzeu de Stat. Aici există lucrări de artă, istorie, mobilier și cultură. Nu ratați Domagnano Treasure, un cufăr cu bijuterii ostro-gotice ce datează din secolul al V-lea.

Sursa: YouTube

5. Schimbarea Gărzii

În timpul verii, în orașul Città di San Marino, are loc schimbarea gărzii din Piazza della Libertà. Această ceremonie are loc de mai multe ori în timpul zilei, în perioada dintre lunile iunie și jumătatea lunii septembrie. Fiți siguri să nu ratați acest eveniment.

V-a strârnit interesul San Marino?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

o oră ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

o oră ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

4 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.