Discover

Cele mai bune destinații internaționale pentru o vacanță în luna mai

Temperaturile au crescut, soarele strălucește iar natura înflorește. Vremea este ideală pentru excursii. Iată unele dintre cele mai bune destinații pentru o vacanță în luna mai.

Sursa: Kiplinger

1. Monte Carlo, Monaco

Călătoria spre Monaco, de la Aeroportul Internațional din Nisa, durează doar 30 de minute. Cu siguranță vă veți dori să fie mai lungă, pe măsură ce vă îndreptați spre coasta spectaculoasă care duce spre oraș. Desigur, pasionații de curse din toată lumea vor zbura în această lună pentru a 76-a ediție anuală Monaco Grand Prix. Dar luna mai este și perioada ideală pentru a vă bucura de peisajele naturale ale țării. Veți observa că localnicii prefră să navigheze, în timp ce, pe dealuri, sunt colectate miere sălbatică și fructe de pădure. Chiar și în oraș, în faimoasa Grădină Exotică, pesajul va fi extraordinar.

Sursa: The Telegraph

2. Waldhaus Flims, Elveția

Orașul bucolic Flims, situat la aproximativ o oră și jumătate distanță față de Zürich, este amplasat în Alpii elvețieni. Este înconjurat de lacuri montane cu apă turcoaz și trasee pentru drumeții uimitoare. Este, de asemenea, locul în care găsiți luxuriantul Waldhaus Flims, un hotel din secolul al XIX-lea, înconjurat de pădure. Deoarece aceasta este Elveția, spa-ul este o prioritate evidentă. Piscina în aer liber este plină cu apă proaspătă și există o saună cu o fereastră, astfel încât să puteți admira pădurea de pini în timp ce vă detoxifiați.

Sursa: sydney.com

3. Sydney, Australia

Este un drum lung până în Sydney, dar în luna mai, toamna lor, toți copiii sunt la școală, astfel încât plajele nu vor fi aglomerate. Orașul este atât de activ în această lună, încât va fi imposibil să-l cuprindeți într-o singură călătorie. Expozițiile de artă colorate și concertele rock aduc la viața străzile. Festivalul Vivid Sydney, cunoscut ca “cel mai mare festival de lumină, muzică și idei din lume”, are loc între 25 mai și 16 iunie.

Sursa: Is Japan Cool?

4. Tateyama, Japonia

Pentru iubitorii de aventuri la înălțime, nimic nu se compară cu o călătorie pe drumul alpin Tateyama Kurobe din Japoniei. Trecând prin Nagano și Toyama, autostrada se deschide doar între lunile aprilie și noiembrie, însă luna mai este perioada cea mai dulce. Atunci, este posibil să conduceți printre faimoasele “ziduri de zăpadă”. Acestea sunt coridoare înguste sculptate în zăpadă înaltă de 30 de picioare. Vă recomandăm să vă cazați la Hotelul Tateyama, amplasat la o înălțime de peste 2400 de metri.

Sursa: Tivoli Hotels

5. São Paulo, Brazilia

São Paulo, al zecelea cel mai mare oraș din lume, se va răcori în luna mai. Dacă simțiți că vă face plăcere să vă pierdeți pe străzile ca un labirint, opriți-vă la Museu de Arte pentru arhitectura modernistă impresionantă și colecția clasică de picturi europene. Chiar în afara orașului, Grand Palacio Tangara este un refugiu spa satisfăcător, cu drumul său de palmieri imperiali și camere de oaspeți proiectate impecabil care au vedere spre Parcul Burle Max.

Care sunt destinațiile dvs. preferate pentru o vacanță în luna mai?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

2 zile ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

2 zile ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

6 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.