Vizitați Centrul Vechi al Cracoviei – o destinație turistică de poveste

Cracovia este al 2-lea oraș ca mărime din Polonia. A fost capitală regală până în 1596 când aceasta a fost mutată la Varșovia. Pentru turiștii care vizitează orașul cu un buget restrâns am realizat această listă cu obiective turistice pe care să le vizitați în Centrul Vechi al Cracoviei.

Întreaga regiune în care se află orașul este bogată în istorie și cultură. Centrul istoric al Cracoviei a fost foarte bine întreținut. O călătorie în Cracovia vă va aduce amintiri de neuitat, pe care le veți prețui întreaga viață.

Centrul Vechi sau Stare Miasto este locul în care veți avea oportunitatea să vedeți cele mai populare atracții turistice din oraș, să savurați deliciile culinare poloneze și să faceți cele mai impresionante fotografii.

Piața centrală este cea mai mare din Europa și face parte din Patrimoniul Unesco.

Pentru a explora centrul vechi vă recomand să mergeți pe Drumul Regal. Acesta începe în nordul Centrului Vechi, trece prin centrul orașului și continuă înspre sud, până la dealul Vavel. De-a lungul acestui drum veți întâlni o mulțime de atracții.

Dintre acestea amintesc următoarele:

Poarta Sfântului Florian care adăpostește cel mai cunoscut turn gotic din Polonia. Această poartă este singura rămasă din cele 8 construite în Evul Mediu.

Mergeți pe Strada Sfântului Florian până veți ajunge în Piața Centrală. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute străzi din oraș și are o lungime de 335 metri. Numeroase restaurante și baruri sunt amplasate în această zonă. De asemenea puteți admira casele istorice colorate în galben și portocaliu.

Piața Centrală sau Rynek Główny acoperă o suprafață de aproximativ 40.000 metri pătrați și este cea mai mare din Europa. Cele mai cunoscute atracții amplasate aici sunt:

Hala renascentistă a Țesăturilor Cloth Hall (Sukiennice) – centru comercial care adăpostește la etaj expoziții de pictură și sculptură, în cadrul Muzeului Sukienncie.
Turnul Primăriei, Wieża ratuszowa, construit în secolul 13, este singura parte a vechii primării care nu a fost demolată.
Monumentul lui Adam Mickiewicz, unul dintre cei mai mari poeți romantici polonezi ai secolului 19 și unul dintre cele mai cunoscute monumente din bronz din țară
Bazilica Sfânta Maria – o construcție gotică impresionantă recunoscută pentru altarul sculptat în lemn și semnalul dat de un trompetist din turnul acesteia la fiecare oră.

Dealul Vavel este un complex de clădiri importante, situat lângă râul Vistula.

Catedrala Vavel este locul în care erau încoronați regii. Criptele sale adăpostesc regi și politicieni faimoși.
Castelul Vavel este un muzeu de artă care găzduiește săli și camere impresionante.
Temnița Dragonului este o altă atracție alături de statuia dragonului Smok Wawelesk

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele principale pe care le puteți admira în minunata Cracovie.

Explorați catedralele și bisericile orașului.

Biserica Sfinții Petru și Pavel, Biserica Sfântului Andrei și Bazilica Corpus Christi sunt de neratat.

Puteți să vizitați parcurile orașului, Planty împrejmuiește întregul Centru Vechi, Cartierul Evreiesc sau să mergeți la plimbare de-a lungul râului.
De asemenea puteți opta pentru un tur gratuit al orașului. Alegeți-vă turul potrivit aici: CracowFreeTours.com .

Vizitați muzeele orașului.

Majoritatea au intrarea gratuită lunea sau duminica. Dintre acestea amintesc: Muzeul Subteran Rynek, Fabrica lui Schindler, Muzeul de Istorie sau cel Național. Verificați pe website-urile lor orarul de funcționare.

Pentru cei care vor să se aventureze în afara orașului, vă recomand să vizitați dealul Krakus Mound (Kopiec Krakusa) situat la 3 km sud, în Podgórze. Mergeți doar dacă este o zi senină pentru a admira panorama orașului.

În final, descoperiți istoria celui de-al 2-lea război mondial și vizitați muzeele de la Auschwitz. Pășiți pe Aleea Sufletelor Pierdute și explorați mina de sare Wieliczka.

Pentru cei care au vizitat Cracovia, care sunt locurile dvs. preferate? Pentru cei care vor vizita Cracovia, care sunt locurile pe care abia așteptați să le vedeți?

← Close