Discover

Vizitați cele mai frumoase biserici catolice din Roma

Capitala Italiei este întotdeauna o idee bună pentru o vacanță ideală. Printre cele mai importante monumente turistice se află și cele mai frumoase biserici catolice din Roma.

Sursa: Shutterstock

5. Panteonul

Panteonul este una dintre puținele structuri religioase din Roma care nu a fost de la început biserică catolică. Cea mai influentă clădire din Roma antică obișnuia să fie un templu pentru zeii păgâni. A fost construită de împăratul Hadrian în jurul anului 118, pentru a înlocui un panteon care a fost distrus într-un incendiu în anul 80. A fost transformat într-o biserică catolică la începutul secolului al VII-lea. Panteonul este impresionant prin arhitectura sa, în special pentru cupola care este susținută de arcuri. Doi regi și artistul Raphael sunt îngropați aici.

Sursa: Shutterstock

4. Bazilica San Clemente

A fost numită după Sf. Clement, care a fost al treilea papă după Sf. Petru. Situată la doar câteva străzi de Colosseum, biserica actuală este construită pe patru straturi de clădiri, inclusiv alte biserici, începând cu o casă creștină distrusă în 64 în timpul unui incendiu. La un moment dat, biserica era un templu păgân. A fost, de asemenea, o biserică augustiniană și dominicană. Astăzi este lăcașul de cult al dominicanilor irlandezi. Biserica este recunoscută pentru frescele fabuloase și mozaicurile sale.

Citiți și despre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de Rusalii.

Sursa: Shutterstock

3. San Giovanni din Laterano

San Giovanni din Laterano este una dintre cele patru mari bazilici din Roma. Dedicată lui Ioan Botezătorul și lui Ioan Evanghelistului, este catedrala – casă atât pentru arhiepiscopul Romei, cât și pentru papă. Este cunoscută sub numele de “catedrala Romei și a lumii”. Se crede a fi prima biserică catolică construită în Roma. Exteriorul său nu pare atât de ornat comparativ cu alte biserici. Dar pășiți înăuntrul ei și veți fi impresionați. Este fornat cu decorațiuni de perete, coloane, mozaicuri și picturi. Până chiar și sfeșnicele poartă imagini ale profeților.

Sursa: Shutterstock

2. Basilica di Santa Maria Maggiore

Bazilica Santa Maria Maggiore este considerată una dintre cele mai importante biserici catolice din Roma, o bijuterie a coroanei. Biserica conține o gamă impresionantă de artefacte și lucrări de artă care reprezintă civilizația artei creștine a Romei. Pelerinii din întreaga lume vin aici pentru a aduce un omagiu bazilicii, unde fiecare vitraliu, coloană sau frescă are o istorie religioasă. Călătorii care se află în Roma pe 5 august pot participa la sărbătorirea Madonna della Neve, când mii de petale albe vor cădea din tavan.

Citiți și despre un autobuz a explodat în Roma, în apropiere de celebra Fontana di Trevi.

Sursa: Shutterstock

1. Bazilica Sfântul Petru

Poate că nu este cea mai veche biserică catolică din Roma, dar Bazilica Sf. Petru este cu siguranță cea mai faimoasă. Bazilica este construită pe locul unde se crede că primul Papă, Sf. Petru, a fost răstignit. Construcția actualei bazilici a durat mai mult de 150 de ani, însă așteptarea a meritat. Lucrările unor artiști renumiți precum Michelangelo, care a proiectat și domul, se găsesc în interiorul lăcașului de cult. Bazilica, capelele și muzeele sale trebuie să fie savurate pas cu pas.

Care dintre aceste biserici este preferata dvs.?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

5 ore ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

5 ore ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

4 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.