Categories: Discover

Vacanță 2018 în Bulgaria – Atracții turistice

Bulgaria este o țară cu peisaje naturale frumoase, istorie bogată și varietate culturală. Vacanță 2018 în Bulgaria, sună ca un plan bun. Haideți să descoperim principalele atracții turistice pe care această țară le are de oferit.

12. Catedrala Alexander Nevsky

Este situată în inima capitalei, Sofia, și este emblema țării. A fost construită din banii poporului între 1882 și 1912. Onorează viețile soldaților ruși care au decedat luptând pentru independența Bulgariei.

11. Cascadele Krushuna

Cea mai înaltă dintre ele are 20 metri. Se află în apropierea satului cu același nume. Zona este ușor accesibilă pentru turiști și minunată ca tablou peisagistic.

10. Koprivshtitsa

Alegeți o incursiune în trecutul bulgariei mergând pe drumurile acestui sat. Admirați casele colorate și peisajele muntoase din apropiere. Întregul oraș este un muzeu în aer liber.

 

9. Monumentul Buzludzha

Monumentul descris a fi de-a dreptul monstruos, a fost construit de armata bulgară, în 1974. Locul pe care a fost ridicat este încărcat de istorie. În ultimele decenii a fost lăsat în paragină și acoperit cu graffiti-uri. Este o atracție mai neobișnuită.

8. Muntele Vitosha

Locuitorii Sofiei aleg să meargă pe acest munte pentru relaxare și pentru a admira peisajele înconjurătoare. Aici există o stațiune de schi, cărări ideale pentru drumeții și Parcul Natural Vitosha.

7. Mormântul trac Sveshtari

Descoperit în anii ’80, datează din secolul 3 î.Hr.. Este foarte bine conservat. Admirați statuetele și desenele din interiorul acestuia.

6. Cetatea Tsarevets

Este un simbol al măreției Bulgariei de odinioară. Explorați ruinele antice, casele și vechile biserici. Panorama oferită este ggrozavă, mai ales pentru iubitorii de natură. Pregătiți-vă pentru un drum lung, la pas.

5. Sunny Beach

Zona de litoral cea mai faimoasă din Bulgaria este înțesată de plaje cu nisip auriu. Aici găsiți numeroase hoteluri, restaurante și cluburi pentru o vacanță de vară ideală. Plajele se întind pe 8 km, la malul Mării Negre. Prețurile sunt rezonabile, iar zona este recomandată atât tinerilor cât și familiilor cu copii.

4. Teatrul Roman Plovdiv

Este amplasat în centrul Orașului Vechi din Plovdiv. Este unul dintre cele mai bine păstrate teatre antice. Aici încă au loc concerte, numărul locurilor ajungând la 7000. Este amplasat pe un deal, panorama fiind una minunată.

Sursa: Shutterstock

3. Parcul Național Pirin

Este casa a 70 de lacuri glaciare, păduri vechi și vărfuri care ating aproape 3000 de metri înălțime. Urși și lupi roiesc prin această zonă. Este o zonă liniștită și idilică, aflată sub amenințarea stațiunilor de schi.

Sursa: Shutterstock

2. Vechiul Nessebar

Orașul Nessebar vrăjește vizitatorii de mai bine de 9000 de ani. Este un muzeu în aer liber, plin de monumente și istorie. Vizitați bisericile și capelele vechi, admirați morile de vânt și bucurați-vă ochii cu străzile pietruite frumos.

Sursa: Shutterstock

1. Mânăstire Rila

Construită în secolul al 10-lea, este un important monument istoric și religios. Supranumită Jerusalimul Bulgariei, este cea mai mare mânăstire din țară. Admirați aici numeroasele picturi, icoane, desene pe pereți, artefacte și stiluri arhitecturale.

Care dintre aceste atracții turistice este preferata dvs.?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

22 de ore ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

22 de ore ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

5 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.