Insula Kefalonia, Grecia – o destinație turistică de neuitat

Insula Kefalonia, situată în Grecia, este o destinație pe care o recomand tuturor celor care își doresc o vacanță de neuitat.

Situată în Marea Ionică, la sud de Lefkada și nord de Zakynthos, Kefalonia este un colț de paradis. De la plaje sălbatice până la munți, sate pitorești și mânăstiri, insula are o paletă diversificată de atracții pentru toate gusturile.

Alegeți să vă petreceți vacanța într-unul dintre satele tipic grecești de pe insulă.

Satul Assos oferă o varietate de restaurante unde puteți alege să luați cina, la malul mării, în apropierea ruinelor unei citadele venețiene. Fiskardo este un port colorat, aflat în nordul insulei, unde cu puțin noroc puteți întălni vedete internaționale. În ultimii ani Pink, Sarak Jessica Parker și Madonna i-au călcat străzile. Puteți alege să luați cina la unul dintre restaurantele de pe malul mării sau să explorați străduțele cu case colorate ale portului.

Optați pentru o zi petrecută sub soarele grecesc pe una dintre plajele cu nisip sau cu pietriș. Makri Gialos și Xi sunt perfecte pentru cei care îndrăgesc sporturile acvatice. Petani și Myrtos vă vor impesiona prin frumusețea peisajelor și culoarea turcoaz a apei.

Mânăstirea Sfântului Gherasimos, protectorul insulei, este un lăcaș de cult ce nu trebuie ratat. Mici biserici tradiționale puteți întâlni în fiecare sat de pe insulă.
Kefalonia oferă o gamă variată de a vă petrece timpul în natură. De la călătorii cu barca pentru a descoperi plaje virgine, până la lecții de echitație, parcuri acvatice și excursii în aer liber, insula constituie un paradis pentru iubitorii de natură.

Nu uitați să încercați bucătăria locală. Vă recomand restaurante și taverne retrase în sate tradiționale. Vatsa, Agia Efimia sau Skala sunt locuri pe care trebuie neapărat să le bifați.

În concluzie Kefalonia este o insulă ce poate constitui următoarea dumneavoastră destinație. De ce nu, poate chiar pentru vara lui 2018.

Ce părere aveți despre această destinație? Ați alege Insula Kefalonia pentru următoarea vacanță?

← Close