Insula Chrysi, paradisul ascuns din Grecia

Insula Chrysi este un colț ascuns de paradis în Grecia. Ideală pentru vacanțe de o zi din insula Creta sau excursii cu cortul, Chrysi întâmpină turiștii cu plaje cu nicip fin, auriu și cedrii întortocheați.

Vacanța 2018 poate fi și mai formidabilă dacă ajungeți în Insula Chrysi. Aceasta este localizată în Marea Libiană, în sud-estul Insulei Creta, Grecia.

Celor care aleg să-și petreacă concediul în Creta, le recomand să-și aloce o zi pentru a descoperi Insula Chrysi.

Pentru a explora cea mai întinsă insulă a greciei, Creta, aveți nevoie de o mașină. Închiriați una de la numeroasele firme rent-a-car. Îndreptați-vă către orașul port Ierapetra. Acesta este localizat în sud-estul insulei. Vă recomand să ajungeți dimineața în port pentru a lua feribotul, la ora 10, către paradisul ascuns din Marea Libiană.

De asemenea puteți să vă interesați la tavernele din Ierapetra despre companiile private care asigură transportul până pe insulă, la bordul iachturilor de lux.

După 30 de minute pe barcă, admirând munții Cretei în spate și apele turcoaz ale Mării Libiene, veți ajunge pe incredibila Chrysi. Mai exact veți ajunge în sudul acesteia.

Pe insulă există doar un restaurant pescăresc unde puteți lua masa.

Câteva tarabe de suveniruri sunt amplasate în imediata vecinătate a acestuia. La nici 10 pași este prima plajă a insulei, cu șezlonguri și umbrele. Prețurile sunt între 5 și 10 euro pentru închiriere. Nisipul este alb și fin, iar marea are o culoare albastru deschis nemaipomenită.

Relaxați-vă sub soare și înotați. Locul este bun și pentru pasionații de snorkeling.

Nu uitați să vă aventurați până pe partea opusă a insulei, în nord. După doar 15 minute de plimbare prin nisipul fin și pe lângă cedrii încovoiați, veți ajunge pe o plajă aurie. Peisajul este superb, iar cuvintele nu pot exprima acest lucru îndeajuns. Cedrii și nisip fin, apă turcoaz și munții Cretei pe fundal sunt elementele ideale pentru fotografii care vor stârni invidia prietenilor.

Insula nu este locuită iar ultimul feribot către Ierapetra pleacă în jurul orei 18:00.

Nu există locuri de cazare pe insulă, dar iubitorii de natură rămân aici cu cortul. Dacă alegeți această opțiune, nu uitați să aveți apă și mâncare cu voi, deoarece pe insulă nu există nici un magazin.

O zi pe incredibila Chrysi va rămâne pentru totdeauna în memoria dvs..

Care este cea mai plăcută experiență de vacanță pe care ați avut-o și unde?

← Close