Categories: Discover

Explorați orașul Bilbao, în Spania, pentru o perspectivă diferită asupra artei

O arhitectură încântătoare, o paletă diversificată de restaurante și baruri și peisaje uimitoare, orașul Bilbao este una dintre marile comori ale Țării Bascilor.

Muzeul Guggenheim este o emblemă a orașului Bilbao.

Este amplasat pe malul râului Nervión și a jucat un rol esențial în creșterea reputației acestui oraș industrial odinioară. Au trecut mai mult de două decenii de la deschiderea sa, iar muzeul nu și-a pierdut capacitatea de a captiva atenția. Astăzi nu mai este singura lucrare arhitecturală de senzație.

În apropierea sa există Podul Zubizuri. Acesta a fost construit de Santiago Calatrava. De asemenea dacă vă aflați în Bilbao nu puteți să nu vizitați depozitul de vinuri Azkuna Zentroa, transformat într-un centru cultural, care poartă amprenta imaginativă a lui Philippe Starck. Orașul are, de asemenea, câteva frumuseți din trecut, inclusiv un teatru neo-baroc, o stație de tren în stilul art nouveau și mai multe catedrale spectaculoase.

Aflat în nord-estul Spaniei, Bilbao este înconjurat de dealuri verzi.

O scurtă călătorie pornind din oraș, vă va aduce față în față cu o coastă uluitoare. Parcurile și piețele inundă centrul orașului. Amintim Parcul de Doña Casilda de Iturrizar, cu aleile străjuite de arbori și un iaz. Mergeți la plimbare pe malul râului Nervión pentru a vă desfăta privirea cu priveliști frumoase ale orașului. Urcați cu funicularul pe Muntele Artxanda pentru o panoramă și mai impresionantă a orașului. La 20 de minute de orașul Bilbao se află Getxo, cu plajele sale superbe și stâncile dramatice.

Bucătăria bască vă va gâdila imaginația.

Aici veți găsi restaurante premiate Michelin, baruri pintxo și afaceri de familie care oferă diferite interpretări asupra bucătăriei spaniole. Pintxo este o mică gustare, de obicei servită în baruri. Este specifică zonei de nord a Spaniei, populară mai ales în Cantabria, Asturias, Țara Bascilor și Navarre. Explorați străzile pietruite din orașul vechi pentru a descoperi restaurantele din Plaza Nueva. Un nou val de cafenele atrăgătoare și baruri de vinuri cu atmosferă intimă, a luat orașul Bilbao pe sus.

Cultură bască ia multe forme pe malul râului, în acest oraș înfloritor.

Muzeele evocatoare, cum ar fi Euskal Museoa și Arkeologi Museo, oferă oportunitatea de a descoperi secolele trecute. Aici veți avea șansa de a vedea colecții de sculpturi basce vechi, comori din epoca medievală și obiecte ale marinarilor, artizanilor și proprietarilor acestui popor vechi. Spiritul basc este foarte viu în sălile de artă, cum ar fi Palatul Euskalduna sau pe scene pline de muzică în jurul orașului. Mergeți la Kafe Antzokia pentru a auzi cele mai noi nume din industria muzicală. Desigur nu uitați de Stadionul San Mamé, casa echipei de fotbal Athletic Bilbao. Echipa este un simbol al mândriei bascilor din întreaga regiune.

Care sunt locurile dvs. preferate din orașul Bilbao?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

2 săptămâni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

2 săptămâni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

2 săptămâni ago

TAROM pe 1 iunie 2021: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

TAROM organizează un eveniment special de ziua copiilor. Compania Națională lansează campania „Avion cu motor,…

2 săptămâni ago

Zborurile Ryanair București – Timișoara și retur, revin din iunie. TAROM vine cu oferte de nerefuzat

Zborurile Ryanair pe ruta București - Timișoara și retur, revin din 2 iunie 2021, de…

3 săptămâni ago

Review: naive Magazinul București, o experință dezamăgitoare

De ziua mea am ales să trec pe la noua locație situația în centrul Bucureștiului,…

3 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.