Descoperiți PyeongChang, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018

Poate nu sunteți familiarizați cu PyeongChang, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018, dar aceasta este o destinație populară în Coreea de Sud. Cei care sunt în căutare de aer curat și pășuni verzi, munți maiestuoși, temple și gastronomie savuroasă, vin de ani de zile aici.

Sursa: PyeongChang 2018

Anul acesta este prima oară în ultimii 30 de ani când Coreea de Sud găzduiește evenimentul sportiv de talie mondială. În 1998 Jocurile Olimpice de Vară au avut loc în Seul. După acest eveniment Coreea de Sud va fi doar a 8-a țară din lume în care au avut loc atât Jocurile Olimpice de iarnă, cât și de iarnă. Competițiile se vor desfășura între 9 și 25 februarie în PyeongChang.

Sursa: RFE/RL

Conform Wikipedia anul acesta vor fi incluse 102 evenimente sportive la 15 discipline din 7 sporturi: patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză și patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile și snowboard), bob (bob și scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheață și sanie.

Sursa: Olympic.org

Acest eveniment a declanșat dezvoltarea infrastructurii în jurul orașului PyeongChang. Un nou tren de mare viteză va circula din Seul către oraș și cele două stadioane olimpice. Călătoria va dura mai puțin de o oră și jumătate.

Zona în care se află orașul PyeongChang este predominant muntoasă. Parcul Național Odaesan este un colț de paradis pentru excursiile pe jos.

Cele mai important templu ornat, din zonă, este Woljeongsa. Aici aveți posibilitatea să petreceți și noaptea.

Sursa: Expedia

Pentru cei pasionați de pescuit la copcă, până pe 25 februarie are loc Festivalul Păstrăvilor. De asemenea orașul va găzdui și Festivalul de Muzică de Iarnă între 30 ianuarie și 16 februarie.

Sursa: Seoulful Family

Din punct de vedere culinar puteți învăța cum sunt pregătite felurile tradiționale de mâncare la Centrul Coreean din oraș. Altfel, puteți degusta diferite preparate ce au la bază hrișca, inclusiv deliciosul makguksu, tăiței cu pastă de hrișcă, diverse ingrediente și sos de ardei iute. Iubitorilor de carne le recomandăm vită la grătar alături de soju, lichior tradițional.

V-ar plăcea să vizitați PyeongChang?

← Close