Descoperiți „Mainhattan”-ul Germaniei, orașul Frankfurt

Pentru localizarea centrală, orașul Frankfurt este cunoscut drept „Poarta către Europa”. De multe ori folosit doar ca loc de tranzit, Frankfurt a trecut printr-un proces de modernizare. Astfel începe din ce în ce mai mult să fie o destinație incitantă pe Vechiul Continent.

Sursa: FlixBus

Este situat pe malurile râului Main și a jucat un rol important în istoria Germaniei. Cel mai faimos scriitor, Johann Wolfgang von Goethe, s-a născut în Frankfurt. De asemenea în oraș au avut loc importante alegeri, încoronări de regi și împărați ai Imperiului Roman.

Istoria joacă un rol important în atragerea turiștilor.

Dar, pentru a vă face o imagine complexă asupra orașului și a viitorului acestuia, trebuie doar să vă ridicați ochii către vârfurile zgârie norilor. Există un mix interesant de arhitectură, în care construcțiile noi, din sticlă, se împletesc cu cele vechi, din cărămidă roșie. Unii spun că după ce britanicii au votat retragerea din Uniunea Europeană, Frankfurt a început să se dezvolte agresiv. Aici este localizată Banca Centrală Europeană încă din 1998.

Sursa: The Local – Germany

Cu toate că are doar 700.000 de locuitori, Frankfurt este un oraș internațional. Jumătate din populație are rădăcini non-germanice și mai mult de 100 de limbi sunt vorbite în metropolă. Acest mix duce la dezvoltarea culturii, artelor, muzicii și a gastronomiei.

Descoperiți cel de-al 5-lea oraș ca mărime din Germania.

Evenimentele sezoniere precum Oktoberfest (în septembrie), Piața de Crăciun (în Decembrie) și Festivalul de Carte (în octobrie) sunt doar câteva dintre cele pe care nu trebuie să le ratați.

Iubitorii de artă trebuie să viziteze Sachsenhausen, cartierul la sud de râu, unde se află Muzeul Mile. Vizitați Muzeul Filmului German, Muzeul de Comunicații și Muzeul Staedel, printre multe altele. Pasionații de fotografie se întâlnesc la Fotografie Forum Frankfurt.

Sursa: Wikipedia

Vechiul oraș fost reconstruit după cel de-al 2-lea Război Mondial. Lucrările au fost finalizate în 2017. Astăzi puteți admira unele dintre cele mai frumoase construcții precum Biserica Old St. Nicholas și Haus Römer.

Savurați mâncare nemțească sau internațională, dar nu uitați să vă faceți rezervări din timp. Dacă nu vă atrag celebrii cârnați germani, optați pentru o cină vegană la restaurantul Vevay, în centrul orașului.

Sursa: frankfurt Zeil Strasse

Pentru shopping îndreptați-vă către strada Zeil Strasse sau Goethestrasse. Întreaga zonă între Kurt-Schumacher Strasse, Parcul Taunusanlange și Operă este un paradis al celor care vor să facă cumpărături.

Optați pentru o cazare în cartierul Ostend, pe malul răului Main, pentru vederi superbe asupra orașului.

Câți dintre voi au vizitat orașul Frankfurt? Care sunt atracțiile pe care le recomandați?

← Close