Descoperiți Insula Solta din Marea Adriatică, Croația

Un paradis care așteaptă să fie descoperit, Insulă Solta, Croația, este destinația zilei.

Sursa: Split.gg

Descoperiți numeroasele golfuri liniștite de pe Insula Solta. Veți fi surprinși în plimbările dvs. de ruine din epoca romană sau un castel baroc, ascuns printre case de piatră. Aflați cum sunt produse uleiul de măsline, vinurile și mierea din rozmarin

De multe ori Insula Solta este umbrită de popularitatea surorilor sale, Hvar și Brač. Acesta este încă un motiv de bucurie, având în vedere că puteți evita aglomerația.

În portul principal din Rogač sunt păstrate ruinele fostelor clădiri romane. În cea mai veche și cea mai mare localitate de pe insulă, Grohote, există o biserică care găzduiește fresce din secolul al 14-lea. De asemenea, tot în acest oraș, există și cea mai mare biserică de pe insulă, Biserica Sfântul Ștefan.

Arhitectura construcțiilor de pe insulă este cu precădere mediteraneană. În Gornjem Selu, Satul de Sus, se află ruinele fostului centru al localității – un vechi castel cu două turnuri.

Localitatea Maslinica este un amestec neobișnuit de case tradiționale dalmate și castelului baroc al familiei Marchi, din anul 1706. Acest golf este înconjurat de un arhipelag format din 7 insulițe, iar pe cea mai mare, Stipanska, au rămas urmele unei biserici din secolul al 6-lea.

Pe insulă puteți admira podgorii și plantații de măslini. Odinioară insula era cunoscută ca insula smochinelor necoapte.

Vă puteți petrece o zi la plajă într-unul dintre golfurile izolate ale insulei. Relaxați-vă la o plimbare în pădurile mediteraneene. Urcați în punctul cel mai înalt, Vela Straža (237 m).

Cel mai atractiv eveniment al insulei, Potezanje Mrduje, este prilej de sărbătorire a legendei despre cearta cu insula vecină, Brač, în privința cui îi aparține insulița Mrduja. Numeroase bărci sunt legate de insuliță. Apoi localnicii trag în direcția insulelor Solta și Brač. Punctul culminant al evenimentului este o mare petrecere în golful Stomorska.

De asemenea, pe Insula Solta, au loc festivaluri pescărești și concerte de vară. Acestea se desfășoară în Nečujam, cea mai tânără localitate, și totodată o stațiune turistică modernă.

Ce părere aveți despre Insula Solta? Este un loc pe care v-ar plăcea să-l vizitați?

← Close