Descoperiți cele mai frumoase poduri din lume

Am adunat în această listă unele dintre cele mai faimoase poduri din lume. Din Japonia până în California, acestea sunt cele mai bune poduri pe care să le vizitați.

Sursa: Alchetron

5. Podul Firth of Forth, Queensferry, Scoția

Construit la sfârșitul secolului 19, a fost primul pod realizat în mare parte din oțel. Au fost folosite aproximativ 54 de mii de tone de oțel și 7 milioane de nituri, organe de mașină utilizate la realizarea îmbinărilor nedemontabile indirecte. Este unul dintre cele mai rezistente poduri, scopul inițial fiind de cale feroviară. În continuare peste 180 de trenuri de persoane trec zilnic pe acest pod, în mare parte între Glasgow și Edinburgh.

Sursa: Wikimedia Commons

4. Tower Bridge, Londra, Marea Britanie

Una dintre atracțiile principale ale capitale englezești, podul a fost construit în 1894 și a costat 1 milion de lire. În mare parte a fost realizat din piatră de Portland și granit Cornish. În timp, podul a devenit foarte aglomerat, iar trecerea râului Tamisa a devenit dificilă. O serie de alte poduri au fost construite pentru a rezolva această problemă.

Sursa: Matthew Paulson Photography

3. Podul Sunshine Skyway, St. Petersburg, Florida

Deschis în 1987, acesta este al 5-lea cel mai lung pod cu cabluri susținute de piloni, din lume. Lungimea lui este de peste 6km. Structura include 36 de așa numiți “delfini”, care protejează pilonii de impactul accidental cu bărcile. Acest pod poate îndura un impact cu o navă care are până la 87 de mii de tone.

Sursa: Japan National Tourism Organization

2. Podul Akashi Kaikyo, Kobe, Japonia

Podul suspendat traversează strâmtoarea Akashi, în Japonia. Acesta face legătura dintre orașul Kobe, pe insula Honshu, insula Awaji și mai departe, insula Shikoku. Este cel mai lung pod suspendat din lume, cu o lungime totală de 3.911 m și deschiderea de 1.991 m.

Sursa: Askideas

1. Podul Golden Gate, San Francisco, California

Podul este situat în partea de vest a S.U.A.. A fost inaugurat la 27 mai 1937. În prima zi a fost deschis numai pietonilor. Are o deschidere de 1.280 m și leagă San Francisco de Sausalito. Podul, cu o lungime de 2.737 m, a fost prima construcție uriașă suspendată la peste 150 m deasupra nivelului apei.

Ce alte poduri v-au atras atenția în călătoriile dvs.?

← Close