Discover

Descoperiți cele mai frumoase lacuri din Italia(I)

Una dintre cele mai populare atracții din Italia sunt lacurile. Multe dintre ele, aflate în regiunile alpine din nordul țării, oferă imagini ideale pentru cărțile poștale. Sunt pitorești și de neuitat. Acestea sunt cele mai frumoase lacuri din Italia.

1. Lacul Bolsena

Acesta este un lac vulcanic aflat în zona centrală a Italiei. Există câteva insule, dintre care cea mai mare este Bisentia. Aici se află ruine etrusce și biserici frumoase. Pe plajele din jurul lacului veți vedea nisip negru, vulcanic. De asemenea Lacul Bolsena este un loc bun pentru pescărit dar și pentru observatul egretelor sau a stârcilor gri. Lacul poate fi un loc bun de popas pe drumul între Roma și Toscana.

2. Lacul Ledro

Ledro este înconjurat de păduri și are o apă cristalină. Acest aspect i-a adus reputația de unul dintre cele mai curate lacuri din Trentino. În timpul verii apa este destul de caldă pentru înot. De asemenea puteți să-l explorați și saă-l admirați de la bordul unei bărci. Pentru bicicliști zona din jurul lacului este cu coeficient de dificultate ridicat. Lacul este cunoscut pentru descoperirile arheologice făcute aici în urma scăderii nivelului apei pentru construirea unui dig.

3. Lacul Lugano

Lugano se află la granița dintre Italia și Elveția. Munții Alpi coboară înspre malurile sale, astfel peisajele deosebit de frumoase sunt un magnet pentru vizitatori. Lacul glaciar are numeroase brațe care adaugă un plus de miraj aspectului său general. Puteți alege să vă plimbați cu barca pe lac sau să urcați cu funicularul pe munte pentru imagini extraordinare. Mergeți la pescuit pe Lacul Lugano și explorați zona Muntelui San Giorgio.

4. Lacul Trasimeno

Lacul Trasimeno în zona centrală a Italiei este un lac sărat. Adâncimea maximă este de 5 metri. Este un lan cu mult nămol. Hannibal a înfrânt armata romană aici, în anul 217 î.Hr.. Numeroase ruine atestă poziția strategică a lacului. În septembrie are loc un festival al peștelui care atrage numeroși turiști. Lacul Trasimeno este înconjurat de podgorii și ferme de măslini, ceea ce îi oferă un aspect bucolic.

5. Lacul Bracciano

Lacul Bracciano este un magnet pentru pasionații de sporturi pe apă. Este un loc ideal pentru canoe, scufundări, wind-surfing, stat la plajă și înot. Bărcile sunt permise pe lac, dar doar cele pentru maxim 4 persoane. Pentru că se află în apropierea Romei, puteți să-l vizitați în timpul unei excursii de o zi. Explorați și superbul sat Bracciano, aflat în apropiere, și admirați vechiul castel.

Care dintre aceste lacuri din Italia sunt preferatele dvs.?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

„Epoca zborurilor de 10 euro a luat sfârșit” | Anunţul unei cunoscute companii aeriene de tip low-cost

Lovitură pentru românii care zburau cu costuri mici. Șeful unei populare companii aeriene de tip…

16 ore ago

Horoscop rune Mihai Voropchievici 8-14 august 2022

Horoscop rune 8-14 august 2022, cu Mihai Voropchievici. Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit darul runelor…

4 zile ago

Horoscop Cristina Demetrescu 8 – 15 august 2022

Astrologul Cristina Demetrescu a prezentat previziunile astrologice pentru primele două săptămâni ale lunii august 2022.…

4 zile ago

Simona Pătrașc, de la Visuri la Cheie, s-a stins cu ultima dorință neîmplinită

Moartea Simonei Pătrașc, tânăra din Buzău diagnosticată cu o boală necruțătoare, i-a tulburat pe oamenii…

5 zile ago

Acest site folosește cookies.