Discover

Descoperiți cele mai frumoase lacuri din Italia(I)

Una dintre cele mai populare atracții din Italia sunt lacurile. Multe dintre ele, aflate în regiunile alpine din nordul țării, oferă imagini ideale pentru cărțile poștale. Sunt pitorești și de neuitat. Acestea sunt cele mai frumoase lacuri din Italia.

1. Lacul Bolsena

Acesta este un lac vulcanic aflat în zona centrală a Italiei. Există câteva insule, dintre care cea mai mare este Bisentia. Aici se află ruine etrusce și biserici frumoase. Pe plajele din jurul lacului veți vedea nisip negru, vulcanic. De asemenea Lacul Bolsena este un loc bun pentru pescărit dar și pentru observatul egretelor sau a stârcilor gri. Lacul poate fi un loc bun de popas pe drumul între Roma și Toscana.

2. Lacul Ledro

Ledro este înconjurat de păduri și are o apă cristalină. Acest aspect i-a adus reputația de unul dintre cele mai curate lacuri din Trentino. În timpul verii apa este destul de caldă pentru înot. De asemenea puteți să-l explorați și saă-l admirați de la bordul unei bărci. Pentru bicicliști zona din jurul lacului este cu coeficient de dificultate ridicat. Lacul este cunoscut pentru descoperirile arheologice făcute aici în urma scăderii nivelului apei pentru construirea unui dig.

3. Lacul Lugano

Lugano se află la granița dintre Italia și Elveția. Munții Alpi coboară înspre malurile sale, astfel peisajele deosebit de frumoase sunt un magnet pentru vizitatori. Lacul glaciar are numeroase brațe care adaugă un plus de miraj aspectului său general. Puteți alege să vă plimbați cu barca pe lac sau să urcați cu funicularul pe munte pentru imagini extraordinare. Mergeți la pescuit pe Lacul Lugano și explorați zona Muntelui San Giorgio.

4. Lacul Trasimeno

Lacul Trasimeno în zona centrală a Italiei este un lac sărat. Adâncimea maximă este de 5 metri. Este un lan cu mult nămol. Hannibal a înfrânt armata romană aici, în anul 217 î.Hr.. Numeroase ruine atestă poziția strategică a lacului. În septembrie are loc un festival al peștelui care atrage numeroși turiști. Lacul Trasimeno este înconjurat de podgorii și ferme de măslini, ceea ce îi oferă un aspect bucolic.

5. Lacul Bracciano

Lacul Bracciano este un magnet pentru pasionații de sporturi pe apă. Este un loc ideal pentru canoe, scufundări, wind-surfing, stat la plajă și înot. Bărcile sunt permise pe lac, dar doar cele pentru maxim 4 persoane. Pentru că se află în apropierea Romei, puteți să-l vizitați în timpul unei excursii de o zi. Explorați și superbul sat Bracciano, aflat în apropiere, și admirați vechiul castel.

Care dintre aceste lacuri din Italia sunt preferatele dvs.?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Compania Ryanair a făcut anunțul pentru această categorie de pasageri

Un comunicat transmis de compania aeriană Ryanair a făcut mai multe anunțuri importante pentru români…

2 ore ago

Airbus livrează primul elicopter UH-72B Lakota către Garda Națională a Armatei SUA

Airbus Helicopters a livrat primul UH-72B, cea mai recentă versiune a elicopterului său Lakota, Gărzii…

2 săptămâni ago

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 luni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

4 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

4 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.