Discover

Descoperiți cele mai frumoase lacuri din Italia(II)

În prima parte a acestui articol am vorbit despre lacuri vulcanice și glaciare, precum Ledro, Lugano și Trasimeno. Astăzi continuăm să explorăm unele dintre cele mai frumoase lacuri din Italia

1. Lacul Iseo

Partea de nord a Italiei este un loc popular datorită orașelor medievale. Lacul Iseo este înconjurat de păduri și podgorii și este considerat o bijuterie ascunsă. Este într-o zonă mai puțin turistică, cu toate că este la fel de frumos precum frații lui mai mari, Lacul Garda și Lacul Como. Alegeți o excursie cu barca până pe Insula Monte, cea mai populată insulă pe un lac aflat în partea sudică a Europei. Pe insulă mașinile sunt interzise, dar puteți să alegeți să călăriți un măgar până la capela de acolo.

2. Lacul Orta

Balzac și Browning au afirmat că acest loc este magic. Peisajele sunt minunate, iar cireașa de pe tort o reprezintă Insula San Guilio, numită după protectorul zonei. Aceasta este ideală pentru plimbări lungi, romantice sau pentru relaxare. Nu uitați să vizitați bazilica din secolul al 12-lea și piețele colorate. Acest lac se află la distanță de o oră cu mașina din Milano.

3. Lacul Maggiore

Lacul Maggiore se află la granița dintre Italia și Elveția. Este al doilea cel mai mare lac de pe teritoriul Italiei și este localizat în partea de sud a Alpilor. Climatul este mediteranean, astfel numeroase plante exotice cresc în jurul lacului. Primăvara transformă întreaga zonă într-un tablou de vis, cănd florile încep să se deschidă. Unul dintre cele mai bune locuri din care puteți să admirați lacul și insulele sale sunt munții din apropiere, unde puteți să ajungeți cu telecabina Mottarone. Relaxați-vă printr-o excursie pe lac sau explorând împrejurimile acestuia cu bicicleta.

4. Lacul Garda

Lacul glaciar Garda este cel mai mare din Italia și este amplasat în zona de nord a țării. Înconjurat de munți, oferă peisaje spectaculare și este o destinație populară de vacanță. Pe lac există numeroase insule. Isola del Garda este locul în care Sfântul Francis din Assisi a pus temeliile unei mânăstiri în anul 1220. Lacul Garda ne duce cu gândul la un fiord. Numeroși lămâi, portocali și măslini aflați pe malurile lacului adaugă o notă pitorească imaginii de ansamblu. Lacul este popular printre bicicliști, pasionații de wind-surfing și navigație pe apă, dar și cei care preferă să admire atracțiile zonei la pas.

5. Lacul Como

Pentru a zări persoane celebre, Lacul Como este ideal. A fost un magnet pentru turiști încă de pe vremea romanilor care au construit primele vile în această zonă. Un număr mare de celebrități au case de vacanță în jurul lacului. Lacul Como este unul dintre cele mai adânci din Europa, 400m. Turiștii vin aici pentru peisajele superbe, pentru a explora Vila Carlotta sau pentru a gusta faimoasa gelato din orașul Como. Feriboturile circulă între satele din jurul lacului.

Care dintre aceste lacuri din Italia este preferatul dvs.?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

„Epoca zborurilor de 10 euro a luat sfârșit” | Anunţul unei cunoscute companii aeriene de tip low-cost

Lovitură pentru românii care zburau cu costuri mici. Șeful unei populare companii aeriene de tip…

8 ore ago

Horoscop rune Mihai Voropchievici 8-14 august 2022

Horoscop rune 8-14 august 2022, cu Mihai Voropchievici. Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit darul runelor…

4 zile ago

Horoscop Cristina Demetrescu 8 – 15 august 2022

Astrologul Cristina Demetrescu a prezentat previziunile astrologice pentru primele două săptămâni ale lunii august 2022.…

4 zile ago

Simona Pătrașc, de la Visuri la Cheie, s-a stins cu ultima dorință neîmplinită

Moartea Simonei Pătrașc, tânăra din Buzău diagnosticată cu o boală necruțătoare, i-a tulburat pe oamenii…

5 zile ago

Acest site folosește cookies.