Descoperiți cele mai frumoase 6 străzi din lume

Pentru mulți dintre cei care merg în vacanță străzile sunt principalele căi prin care descoperă un oraș. Fie că sunt faimoase pentru arhitectura clădirilor, semnificația istorică sau autenticitate, iată unele dintre cele mai frumoase străzi din lume. Situate în inima orașului sau având acel element care le face să iasă în evidență, aceste străzi sunt ideale pentru a descoperi o destinație turistică nouă, la pas.

Sursa: boredpanda

6. “Strada pietrelor crăpate”, Olanda

Roombeek este o stradă comercială și totodată centrul urban al zonei Enschede, din Olanda. Designul său asimetric, care se lărgește și se îngustează de-a lungul străzii, accentuează caracteristicile sale. Baza pârâului are o structură dură care reduce viteza de curgere a apei și creează un model constant de reflexie. Pietrele de la suprafața apei dau impresia că sunt crăpate. Aspectul acestora face referire la caracterul întâmplător al proceselor naturale și reprezintă, de asemenea, o referință a exploziei focurilor de artificii.

Sursa: Islas Canarias

5. Străzile cu covoare magice, Insulele Canare

În 2007, străzile din La Orotrava, din Insulele Canare, au fost acoperite cu diferite modele și desene realizate în nisip. Astfel, străzile magice dădeau impresia că sunt acoperite cu covoare. Evenimentul a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare pictură cu nisip din lume. În fiecare lună, orașul istoric La Orotava decorează străzile cu covoare din flori, în timpul sărbătorilor religioase. Străzile sunt împrejmuite de case minunate care datează din secolele XVII și XVI. Acestea au balustrade impresionante, sculptate din lemn. În cadrul acestor sărbători, străzile înguste ale orașului oferă un peisaj minunat pentru cei prezenți. Efectul este magic atunci când străduțele pietruite sunt acoperite cu petale de trandafir și mușcate. Aruncați o privire mai atentă și veți descoperi că acestea nu sunt petale reale. Întregul covor de flori este creat din nisipul vulcanic care provine din Las Cañadas del Teide în craterul Muntelui Teide.

Sursa: Twitter

4. Strada cu umbrele plutitoare, Portugalia

Mergeți și bucurați-vă de Festivalul de Artă Agitagueda. Orașul Águeda, în Portugalia, este o explozie de culoare. Instalația de umbrele plutitoare oferă priveliști magnifice și umbră, în zilele fierbinți. Nimeni nu a crezut că va fi un succes, însă acum această instalație a devenit populară în întreaga lume. Astfel de proiecte au fost create și în alte orașe. Aruncați o privire chiar în centrul Bucureștiului, în Pasajul Victoriei, pentru a admira umbrelele colorate.

Sursa: Everystockphoto

3. Aleea Celebrității din Hollywood, California

Este o alee ce se întinde de-a lungul Bulevardului Hollywood din Los Angeles, California. În trotuarele acesteia au fost încorporate stele inscripționate cu numele vedetelor din industria de divertisment americană, cărora s-a dorit să li se aducă astfel un omagiu. Hollywood Walk of Fame a fost creată în 1958 și avea la 8 noiembrie 2011, 2454 de stele cu numele unor celebrități din diverse domenii ale industriei de divertisment: regizori, actori, muzicieni, producători și chiar personaje fictive. Peste 10 milioane de turiști vizitează anual această stradă pentru a se fotografia cu stelele idolilor preferați.

Sursa: ITV

2. Abbey Road, Marea Britanie

Această stradă a devenit populară după ce a apărut pe coperta albumului trupei Beatles, Abbey Road, în 1969. De la apariția albumului, fanii cântăreților le-au adus omagii, încercând să recreeze postura membrilor trupei trecând strada. Dintre cei patru membrii, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, McCartney a mimat această postură pentru promovarea albumului său din 1993, Paul Is Live.

Sursa: Amarante Champs-Elysées

1. Champs-Élysées, Franța

Dacă ajungeți în Paris, nu puteți rata o plimbare pe celebrul bulevard Champs-Élysées. Prezența sa istorică atrage numeroși călători din toate colțurile lumii. Aici există magazine șic, cafenele intime sau luxuriante și unul dintre cele mai importante monumente ale capitalei franțuzești, Arcul de Triumf. Vizitatorii au posibilitatea de a urca în vârful acestuia pentru a admira panorama spectaculară.

Printre cele mai frumoase străzi din lume amintesc și Strada Albastră din Chefchaouen, Maroc și străzile din centrul istoric al Barcelonei, zona Vila de Gràcia. În fiecare august are loc aici un concurs pentru cea mai frumos decorată stradă.

Care sunt cele mai frumoase străzi pe care ați păși în excursiile dvs.?

← Close