Descoperiți 5 dintre cele mai frumoase orășele portugheze

Portugalia oferă o diversitate de peisaje superbe, arhitectură și relicve bine conservate. Peisajele montane dramatice se întâlnesc cu plajele nisipoase. Pentru cei care preferă locurile mai puțin aglomerate, vă invit să descoperiți 5 dintre cele mai frumoase orășele portugheze.

1. Tavira

Amplasat pe coasta Algarve, Tavira se mândrește cu arhitectura nealterată și cu o istorie bogată. Situat în vecinătatea oceanului, în regiunea sudică a Portugaliei, orașul datează din epoca bronzului. Este considerat un paradis pentru cei care preferă să-l descopere la pas. Mergeți pe străzile pietruite, pe aleile parcurilor. Admirați un castel frumos, un pod roman și biserici construite în stil gotic și renascentist.

2. Nazare

Nazare impresionează cu plaje lungi, nisipoase și valuri mari. Acest oraș este renumit pentru plajele superbe și pentru pescuit. Urmăriți cele mai mari nave de pescuit din Portugalia, care aduc în port captura zilnică. Achiziționați bunuri artizanale de la localnici. Savurați delicatese la restaurantele locale sau bucurați-vă de valurile impresionante care atrag surferii din întreaga lume.

3. Angra do Heroismo

Una dintre principalele așezări ale insulelor Azore, Angra do Heroismo, este un oraș situat la aproximativ 1500km vest de Portugalia continentală. Peisajele sale includ dealuri verzi și pășuni, stânci proeminente de pe care puteți zări întinderea oceanului în orice direcție veți privi. Angra do Heroismo este cel mai vechi oraș stabilit în grupul de insule vulcanice. Descoperiți alei cu vechi palate, biserici și fortărețe.

4. Evora

Faceți o călătorie înapoi în timp, în Evora, deoarece este unul dintre cele mai bine păstrate orășele din Portugalia. Este amplasat în Câmpia Alentejo și istoria lui începe în urmă cu 2000 de ani. A înflorit sub dominația romană, iar astăzi Evora este cunoscut pentru Orașul Vechi bine conservat. Asigurați-vă că ați văzut Catedrala Evora, din secolul al 13-lea, care este considerată una dintre cele mai importante structuri gotice ale țării. Explorați străzile pline de viață pentru a descoperi case albe și oaze de verdeață.

5. Coimbra

Aici veți găsi una dintre cele mai vechi universități din Europa. Orașul este unul dintre centrele cheie ale artei și culturii din Portugalia, de peste 500 de ani. Cu rădăcini în Evul Mediu, centrul său istoric este situat lângă râul Mondego. Întreg orașul este presărat cu situri istorice și grădini. Vizitați Catedrala Veche și mânăstirea gotică Santa Clara-a-Velha.

Care sunt locurile dvs. preferate din Portugalia?

← Close