Cele mai remarcabile 5 castele de lângă Londra

Vizitatorii capitalei britanice nu vor trebui să ajungă departe pentru a găsi cele mai remarcabile 5 castele de lângă Londra. Câte o excursie de o zi este suficientă pentru a vizita fiecare dintre următoarele palate.

1. Castelul Highclere

Dacă vă place Downton Abbey, veți iubi Castelul Highclere, deoarece serialul a fost filmat aici. Highclere este amplasat într-o zonă rurală. Stilul arhitectural este iacobin. Castelul a găzduit, începând cu secolul al XVII-lea, conții de Carnarvon. Pentru a-l vizita aveți nevoie de programare deoarece Castelul Highclere este deschis doar între anumite ore. Veți vedea grădini magnifice și păduri, săli de ceremonii și o expoziție de antichități egiptene. Cea din urmă se datorează unui conte care se afla în compania lui Howard Crater când acesta a descoperit mormântul regelui Tut.

2. Castelul Hever

La doar o oră depărtare de Londra se află Castelul Hever. Acesta a constituit locuința din copilărie a celei de-a 2-a soții a lui Henric al VIII-lea, Anne Boleyn. Regele i-a oferit-o ulterior celei de-a 4-a soții ale sale, Anne de Cleves. Acest castel din secolul al XIII-lea este decorat cu mobilier și tapiserii antice și una dintre cele mai bune colecții de portrete ale Dinastiei Tudor din Anglia. Se spune că întreaga construcție este bântuită, cel mai probabil de către victimele care au fost torturate aici. În afara castelului medieval, veți găsi labirinturi și grădini cu plante medicinale și aranjamente florale în stil italian.

3. Castelul Warwick

William Cuceritorul a început să construiască un castel pe râul Avon în 1068, la doi ani după ce a invadat Anglia. Acesta a fost transformat într-o cetate de piatră impunătoare în secolul al XII-lea. Pe parcursul următoarelor secole, acest castel medieval a fost întărit de mai multe ori. Turnurile și meterezele sale au fost pline de intrigi și prizonieri celebri până când castelul a devenit o destinație de vacanță în secolul al XVII-lea. Astăzi, Castelul Warwick este un parc tematic deschis tuturor iubitorilor de activități medievale.

4. Castelul Leeds

După ce veți vizita acest castel în vârstă de 900 de ani, înconjurat de verdeața luxuriantă și labirinturi provocatoare, veți înțelege motivele pentru care este considerat cel mai frumos castel din lume. Odinioară a fost doar o cetate normandă. Apoi a fost deținut de șase regine medievale, iar Henric al VIII-lea și prima sa soție, Catherine de Aragon, au locuit acolo. Fosta reședință regală este acum o casă de țară. Camerele sunt dotate cu antichități și alte comori, inclusiv o colecție de coliere antice pentru câini.

5. Castelul Windsor

Într-un oraș liniștit, plin cu istorie, Castelul Windsor domină peisajul. Construit de William Cuceritorul, după ce a invadat Anglia în 1066, castelul este astăzi atât muzeu, cât și reședință regală. În prezent este folosit de regina Elisabeta a II-a ca reședință oficială. Este cel mai mare castel locuit din lume și este situat foarte aproape de Londra. Pentru vizitatori recomandăm sălile de ceremonii, unde se găsește una dintre cele mai rare colecții de artă din lume, Capela gotică a Sfântului Gheorghe și Casa cu Păpuși a Reginei Maria. Ceremonia schimbării gărzii este o altă tradiție britanică care merită văzută.

Care dintre aceste castele de lângă Londra este preferatul dvs.?

← Close