Cele mai frumoase 5 plaje din Grecia

O destinație populară în rândul românilor, Grecia, este țara cu unele dintre cele mai frumoase plaje. Țara filosofilor și a democrației, locul în care au luat naștere jocurile olimpice, Grecia, este și locul în care veți fi uimiți de frumusețea naturală a plajelor.

Este destul de dificil să alegem doar 5 plaje din Grecia. Aceasta ocupă locul 11 în topul țărilor cu cea mai lungă suprafață de coastă. Există în jur de 380 de plaje premiate cu Blue Flag pentru curățenie, calitate și protecția mediului.

1. Myrtos, Kefalonia

Imaginea perfectă pentru a atrage turiștii pe insula Kefalonia, Myrtos, oferă o panoramă de zile mari. Este amplasată pe coasta de vest, la sud de pitorescul sat Assos. Nisip alb, pietre șlefuite de valuri, marea turcoaz – o dată zărite sunt imposibil de uitat. Apusul în Marea Ionică, văzut de pe dealurile din apropiere este de neratat.

2. Plaja Naufragiatului, Zakynthos

Cine și-ar fi imaginat că relicva unei bărci, pe nume Panayiotis, va deveni starul sutelor de mii de fotografii și videoclipuri care au făcut cunoscută insula Zakynthos în întreaga lume? Puteți ajunge pe plajă doar cu barca, iar culoarea mării vă va îndemna imediat la înot. Pentru cei curajoși există opțiunea de a sări cu parașuta de la baza rocilor care formează golful.

3. Porto Katsiki, Lefkada

Aceasta a fost votată ca fiind una dintre cele mai bune 6 plaje din întreaga Mediterană. Plaja este amplasată la baza unui enorm perete de stâncă care prinde culoarea portocalie la apus. În timpul lunilor iulie și august devine foarte aglomerată, iar temperaturile ridicate vă vor face să vă simțiți ca într-un cuptor.

4. Super Paradis, Mykonos

Aceasta este una dintre nenumăratele plaje vestite din Marea Egee. Apele cristaline, nisipul galben și petrecerile impecabile se ridică la nivelul numelui. Aflată pe insula care este vestită pentru viața de noapte strălucitoare, plaja este un punct important pentru evenimente de distracție.

5. Balos, Creta

Una dintre cele mai frumoase 5 plaje din Grecia, Balos, este situată în vestul insulei Creta. Culoarea nisipului este între roz și albă, iar apa are nuanțe de albastru cristalin și verde smarald. Mica insula Gramvousa, cu ruinele castelului venețian, adaugă o notă de poveste întregii scene exotice.

Ce alte plaje din Grecia ne puteți recomanda?

← Close