Cele mai frumoase 5 fiorduri din lume

Prin fiord se înțelege orice golf maritim îngust, sinuos și intrat adânc în uscat, cu maluri abrupte și înalte. Mulți consideră fiordurile ca fiind simbolul Norvegiei. Această țară are unele dintre cele mai lungi, adânci și mai frumoase fiorduri din lume. Surprinzător, printre cele mai renumite fiorduri din lume se numără și cele din Noua Zeelandă sau Alaska.

Sursa: Hand Luggage Only

1. Lysefjord

Lysefjord este o destinație turistică populară, situată în sud vestul Norvegiei. În afara panoramei de neuitat, există și alte două puncte de interese general. Stânca Pulpit (Preikestolen) este un platou localizat la o înălțime de 604 metri, de unde puteți admira fiordul și regiunea montană adiacentă. Muntele Kjerag este popular pentru drumeții, cu stânci și văi abrupte, care oferă priveliști magnifice.

Sursa: Wikimedia Commons

2. Misty Fjords

Misty Fjords este un monument național amplasat în Alaska. Vasele mari de croazieră nu pot naviga prin această zonă, însă pasionații de caiac și canoe îndrăznesc să vâslească aici. Furtunile și valurile mari sunt frecvente.

Sursa: mstecker.com

3. Doubtful Sound

Doubtful Sound este un foarte mare fiord, situat în sud vestul Insulei de Sud, din Noua Zeelandă. Este al doilea cel mai mare fiord din cele 14 care fac parte din Parcul Național Fiordland. Este de 3 ori mai lung și de 10 ori mai lat decât faimosul și ușor accesibilul fiord, Milford Sound.

Sursa: Real Journeys

2. Milford Sound

Milford Sound este una dintre cele mai populare atracții din Noua Zeelandă. S-a situat pe locul fruntaș al listei Travelers’ Choice Destinations Awards pe TripAdvisor în 2008. Amplasat în cel mai nordic și accesibil loc al Parcului Național Fiorland, Milford Sound oferă unele dintre cele mai amețitoare priveliști de coastă din lume. Ploile frecvent nu fac decât să îi întețească frumusețea, cu cascade coborând din înaltul stâncilor.

1.

Sursa: Norway Travel Guide

Geiranger este piatra prețioasă a fiordurilor din Norvegia. Tabloul perfect este completat de piscuri muntoase, cascade superbe, vegetație abundentă și ape albastre, adânci. Fiordul poate fi explorat de la bordul unuia dintre cele 130 de vase de croazieră care ajung în fiecare an în această zonă. De asemenea există posibilitatea de a sosi aici la bordul unui feribot pe ruta Hellesylt – Geiranger, un mic oraș aflat în apropierea fiordului.

Care dintre aceste 5 fiorduri din lume este preferatul dvs. ?

← Close