Cele mai bune 10 locuri de vizitat în Finlanda

Peisaje naturale incredibile, locuri neatinse de om și un sistem modern și liberal sunt părțile pozitive ale țării. Iată cele mai bune 10 locuri de vizitat în această Finlanda.

Sursa: Levi

10. Levi

Pentru iubitorii de natură, orasul Levi, este destinația ideală. Aflat la Cercul Polar este stațiunea cu cele mai mari pârtii de schi din Finlanda. Este cea mai populară stațiune de schi finlandeză, găzduind anual evenimentele din cadrul Cupei Mondiale la Schi.

Sursa: Erasmusu

9. Tampere

Tempere este cel de-al 3-la oraș ca mărime din Finlanda. Înfățișarea metropolitană este înlocuită cu cea a unui cartier liniștit. Pentru a cunoaște istoria și patrimoniul zonei, vizitați Vapriikki, un complex care include Muzeul de Istorie a Naturii și Sala Faimei Hocheiului Finlandez. Parcul de distracții Särkänniemi găzduiește un acvariu, un planetariu, o grădină zoologică pentru copii, un muzeu de artă și un turn de observare care oferă imagini deosebite asupra pădurilor și lacurilor din împrejurimi.

Sursa: visitaland

8. Arhipelagul Aland

În centrul Mării Baltice se află mai multe insule care formează Arhipelagul Aland. Cu toate că această zonă aparține Finlandei, veți auzi mai multă suedeză decât finlandeză. Feriboturile sunt la dispoziția turiștilor pentru a explora aceste insule. Printre atracții se numără Muzeul Pommern, creat în interiorul unei nave maritime, Muzeul Maritim și castelul din secolul 14, Kastelholm.

Sursa: Comenius New Technologies Finland

7. Kemi

Kemi este o comună în Laponia finlandeză, situată pe țărmul Golful Botnic, la vărsarea râului Kemijoki. Orașul este popular datorită castelului de gheață construit în fiecare an. Aici au loc concerte și nunți, iar turiștii au posibilitatea să petreacă o noapte în interiorul hotelului.

Sursa: Nordic Experience

6. Zona de lacuri finlandeze

Există aproximativ 55,000 de lacuri. Regiunea cuprinde zonele de centru și est ale țării. Cel mai mare dintre lacuri este Saimaa, unde puteți să înotați, să mergeți cu barca sau să explorați la pas împrejurimile. Totodată în zona lacurilor puteți vizita Universitatea orașului Jyväskylä sau castelul medieval al Sfântului Olaf.

Sursa: Erasmusu

5. Turku

Turku a fost capitala Finlandei pentru majoritatea secolului 19 și este considerat cel mai vechi oraș din țară. Orașul adăpostește numeroase atracții istorice și culturale. Descoperiți castelul din secolul 13, Muzeele gemene, Aboa Vetus și Ars Nova și cartierul Luostarinmäki, care este una dintre puținele zone care au supraviețui incendiului de la începutul secolului al 19-lea.

Sursa: The Airbnb Blog

4. Porvoo

Al 2-lea cel mai vechi oraș din Finlanda este Porvoo. Această destinație este recunoscută pentru casele pitorești din lemn. Centrul vechi este presărat cu relicve ce datează din secolul al 13-lea și arhitectură din lemn de la sfârșitul secolului 19. Catedrala Porvoo este un loc pe care nu trebuie să-l ratați. Muzeul orașului este ideal pentru iubitorii de artă. Magazinul Brunberg este renumit pentru bomboanele și produsele de patiserie.

Sursa: Find Great Hotel Room Deals

3. Savonlinna

Un oraș micuț, situat în inima zonei cu lacuri, Savonlinna este o destinație istorică superbă. Castelul Sfântului Olaf este principala atracție turistică. A fost construit în secolul 15, a rezistat trecerii timpului și este mobilat complet. Muzeul Ortodox, Muzeul Provinciei și zona Kerimäki, unde se află cea mai mare biserică de lemn din lume, merită vizitate.

Sursa: YouTube

2. Rovaniemi

Capitala Laponiei a fost complet distrusă la finele celui de-al 2-lea Război Mondial. Ca urmare arhitectura redă atmosfera de la jumătatea secolului trecut. Cu toate că Rovaniemi are un număr mare de atracții, orașul este cunoscut ca fiind Casa lui Moș Crăciun. Vizitatorii pot face turul satului acestuia și pot vizita parcul de distracții. Printre atracțiile care nu țin de Moș Crăciun amintim Casa De Cultură Korundi, Centrul de Știință Pilke și Podul Jätkänkynttilä.

Sursa: Erasmusu

1. Helsinki

Capitala Finlandei este cea mai populară destinație din țară. Aceasta seamănă foarte mult cu St. Petersburg deoarece a fost construită după asemănarea acestuia, în 1812. Printre atracțiile orașului se află bisericile sale, cele mai importante fiind Catedrala Luterană, Biserica în Stâncă și Catedrala Uspenski. Stadionul care a găzduit Jocurile Olimpice din 1952 merită o vizită. Admirați stilul art-deco al Parlamentului și descoperiți muzeele și galeriile de artă ale capitalei finlandeze. De neratat este Muzeul Național unde veți descoperi istoria Finlandei.

Care este destinația dvs. preferată din Finlanda?

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close