Castelul Neuschwanstein, o destinație de vis la poalele Alpilor

Castelul Neuschwanstein, o destinație de vis, apare ca un miraj aflat la poalele Alpilor.

Dacă sunteți în căutarea unei destinații de poveste pentru un viitor voiaj, ați nimerit în locul ideal. Castelul Neuschwanstein este un castel în stil romantic – renascentist construit la sfârșitul secolului al XIX-lea de regele Ludovic al II-lea. Acesta este așezat pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, în sud-vestul Bavariei, Germania.

Palatul a servit ca model pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland.

Regele a planificat el însuși această capodoperă arhitecturală și a plătit lucrările de construcție din averea personală și împrumuturi extinse. Și-a imaginat acest proiect ca unul care să recreeze lumea mitologiei germane. Una dintre cele mai impresionante camere este Sängersaal (Sala Muzicienilor), ale cărei fresce ilustrează scene din opera Tannhäuser.

Catelul Neuschwanstein este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. Din motive de securitate, poate fi vizitat doar în timpul unui tur de 35 de minute cu ghid. Însă există și tururi speciale cu ghid care se concentrează pe teme specifice. A devenit o locație pentru filme ca Ludwig II (1955) al lui Helmut Käutner, Ludwig (1972) al lui Luchino Visconti și Chitty Chitty Bang Bang (1968).

Printre atracțiile castelului se numără dormitorul lui Ludwig, inspirat de povestea lui Tristan și a Isoldei. Camera este dominată de un pat uriaș în stil gotic, încoronat cu turle asemănătoare celor ale unei catedralei. Camera Tronului are o podea incredibilă din mozaic, care conține peste două milioane de pietre. Pictura opusă tronului prezintă un alt castel visat de Ludovic, care nu a fost niciodată construit. Prin aproape fiecare fereastră puteți admira priveliștea încântătoare din împrejurimile castelului.

Turul se termină cu un film despre castel și creatorul său. Vă puteți relaxa în interiorul cafenelei pe care o găsiți în palat, iar prețurile sunt rezonabile. De asemenea puteți achiziționa suveniruri de la magazinul din apropiere.

Pentru panorama magică a Castelul Neuschwanstein mergeți 10 minute înspre Podul Mariei. De acolo puteți admira palatul dar și spectaculosul defileu Pöllat și o cascadă. Se spune că însuși regele Ludovic obișnuia să vină aici pentru a admira luminile castelului la lăsarea nopții.

Care sunt castelele preferate pe care le-ați vizitat?

← Close