Cascada Havasupai, un paradis al Marelui Canion american

Cascada Havasupai, un paradis al Marelui Canion american, este accesibilă doar la pas, după o drumeție de peste 13 km. Însă efortul vă va fi răsplătit pe măsură cu o priveliște ce vă va opri respirația.

Pentru o lungă perioadă de timp, Cascada Havasupai a constituit destinația ideală pentru aventurieri și drumeți. Creșterea numărului de vizitatori și a popularității zonei a contribuit la deschiderea unei pagini online pentru rezervări. Videoclipurile devenite virale au determinat tribul Havasupai, de care aparține cascada, să creeze un sistem de rezervare pentru camping. Cu toate acestea numărul de locuri este destul de restrâns, iar cererea este în continuă creștere.

Cascada este un magnet pentru fanii drumețiilor.

Apele albastre-verzui, ascunse în Marele Canion, reprezintă un colț de rai. Pentru a prinde un loc în camping trebuie să faceți o rezervare în primele 2 luni ale anului. După aceea pregătiți-vă pentru un drum de cel puțin 13 km la pas.

Paznicii tradiționali ai zonei, tribul Havasupai, sau Havasuw Baaja, locuiesc în satul Supai, situat în apropierea cascadei.

Rezervația naturală este amplasată în zona Coconino, în colțul sudic al Marelui Canion.

Canionul Havasu (cataractă) este cunoscut pe plan internațional pentru apa albastră și cascadele spectaculoase. Formele de relief sunt extraordinare fiind diversificate – coloane, platouri, chei și văi calcaroase în nuanțe galben-roșiatic.

Tribul numără în jur de 600 de persoane, iar principala ocupație este turismul.

Legenda spune că membrii tribului își trag puterea din pământul considerat sacru. Vizitatorii sunt rugați să păstreze curățenia și să respecte resursele naturale care contribuie la bună starea spirituală a tribului. Toți vizitatorii sunt rugați să evite să aducă băutură, droguri, arme și animale de companie și să-și ia cu ei resturile menajere la plecare.

Cea mai bună modalitate de a ajunge la Havasupai este de pe autostrada 66, la 10 km est de Peach Springs, pe ruta indiană 18, un drum de 100 km cu mașina până la Vârful Dealului Hualapai. Din acel punct urmează un traseu de aproximativ 13 km până în satul Supai. Acest drum poate fi făcut pe jos sau călare.

V-ați încumeta la o astfel de drumeție? Ce alte destinații exotice, ascunse, ați descoperit în călătoriile dvs.?

← Close