9 Recomandări pentru o vacanță ideală în Bruxelles

Bruxelles este un oraș fascinant, cu arhitectură uimitoare, dar și cu o parte distractivă. Pentru cei care au în plan să-l viziteze, avem 9 recomandări pentru o vacanță ideală în Bruxelles.

1. Statuia Manneken Pis

Mulți cred că Bruxelles este definit de afaceri și birocrație datorită rolului proeminent ocupat în Uniunea Europeană. Dar, Manneken Pis este primul exemplu că orașul are un simț dezvoltat al umorului. Istoria statuii băiețelului care urinează în fântână începe în secolul 17. În apropierea statuii există un muzeu care găzduiește costumele purtate de aceasta cu ocazia diferitelor evenimente.

2. Turul Berii

Belgia este destinația ideală pentru iubitorii de bere. Este recomandat să faceți un tur cu un ghid local. Astfel veți afla informații despre cum este produsă berea belgiană, veți degusta diverse beri și veți ajunge în diferite baruri locale.

3. Simțiți-vă ca un copil la Centrul Belgian de Benzi Desenate

Bruxelles este un centru important pentru benzile desenate. Există un muzeu dedicat acestui lucru. Redescoperiți magia revistelor din copilărie și admirați mii de desene originale. Biletul pentru adulți costă 10 euro, iar pentru cei cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani, 7 euro.

4. Artă murală

O serie de muzee excelente se află în acest oraș. Printre acestea se numără Muzeul Regal de Arte Frumoase. Dar nu o să fiți nevoiți să pășiți în interiorul unui muzeu pentru a admira lucrări de artă. În Bruxelles există numeroase expoziții stradale și un număr mare de pereți pictați. Există chiar și o hartă care vă va îndruma către cele mai populare graffitiuri.

5. Învățați să faceți vafe belgiene

Vafelele sunt frecvent acoperite de Nutella, fructe, înghețată, zahăr pudră, frișcă și aproape orice alt ingredient la care vă puteți gândi. Cele mai bune locuri pentru a gusta desertul minunat sunt Maison Dandoy, Le Funambule și Waffle Factory. Pentru o experiență totală vă puteți înscrie la un curs de făcut vafe. Durata acestuia este de o oră și jumătate. Veți putea găti câte vafe aveți poftă. De asemenea există și cursuri de sculptură în ciocolată dacă nu v-ați săturat de dulciuri.

6. Gustați o porție de midii cu cartofi prăjiți

O altă specialitate culinară tipică orașului Bruxelles poate fi degustată la restaurantele Le Zinneke, La Boussole sau La Quincaillerie.

7. Vizitați Piața Mare

Este imposibil să nu fiți impresionați de arhitectura din Piața Mare din Bruxelles. Elementele arhitectonice datează din secolul al 15-lea. Dacă vizitați acest loc între lunile martie și octombrie, veți avea șansa să vedeți piața de flori.

8. Vizitați Serele Regale din Laeken

O moștenire a regelui Leopold al II-lea al Belgiei sunt Serele Regale din Laeken, construite pe teritoriul palatului. Acestea sunt încântătoare clădiri din sticlă, încălzite, care adăpostesc plante tropicale, azalee, geranium și alte flori. Vizitați-le primăvară pentru a vedea interiorul deoarece sunt deschise publicului pentru doar câteva săptămâni.

9. Vizitați Muzeul Instrumentelor de Muzică

Acesta este un muzeu care găzduiește sute de instrumente muzicale, electrice și mecanice, din întreaga lume. Puteți să auziți cum sună acestea prin intermediul căștilor și puteți descoperi instrumente despre care probabil nici măcar nu ați auzit. Costul unui bilet este de 8 euro pentru adulții între 26 și 64 de ani și 6 euro pentru cei între 19 și 25 de ani. Dacă vă opriți în prima miercuri a lunii, după ora 13, puteți vedea gratuit colecțiile permanente.

Care dintre recomandările de mai sus este favorita dvs.?

← Close