9 Orașe incredibile de vizitat în Elveția

Elveția este un loc incredibil de vizitat pentru iubitorii de schi și nu numai. Cei care preferă să combine cultura, arta, gastronomia și peisajele montane superbe, vor găsi toate acestea pe teritoriul țării. Având în vedere că suprafața Elveției este restrânsă, este ușor să vizitați mai multe obiective turistice într-un timp relativ scurt. Iată 9 orașe incredibile de vizitat în Elveția.

Sursa: The Travelista

1. Berna

Berna este un oraș plin de istorie, ideal pentru călătorii cărora le place să combine mersul la cumpărături cu panoramele de vis. În timp ce vă aflați aici, bucurați-vă privirile cu elementele arhitectonice care datează din secolul al 12-lea. Centrul vechi al orașului face parte din patrimoniul UNESCO. Zytglogge, turnul cu ceas și figurine care se mișcă la oră fixă, este de neratat. Încercați produsele de patiserie și dulciurile tradiționale.

Sursa: Lola Akinmade Åkerström

2. Lucerna

Lucerne este un alt oraș foarte frumos în Elveția. Podul istoric și turnul de apă sunt doar două dintre construcțiile care evocă istoria fascinantă a locului. Desfătați-vă privirile cu piețe superbe, un pod acoperit și panorama Alpilor. Ca puncte de reper amintim Muntele Pilatus, Lacul Lucerne și Muntele Rigi. Vizitați Muzeul Transportului, Monumentul Leul din Lucerna și Colecția de picturi Rosengard. Optați pentru o croazieră pe Lacul Lucerne pentru a admira orașul de la depărtare.

Sursa: CNBC

3. Geneva

Geneva este un oraș important atât pentru Elveția cât și pentru întreaga lume. Acesta este locul în care se află sediile principale ale Națiunilor Unite, Crucii Roșii și a altor organizații internaționale. Renumele orașului nu se oprește doar la afaceri și umanitarism, Geneva este cunoscut și ca Orașul Parcurilor. Relaxați-vă în unul dintre numeroasele locuri verzi, plimbați-vă prin oraș și descoperiți muzee ale ceasurilor și de artă. Optați pentru bicicletă pentru a vă facilita accesul la unul dintre celebrele magazine de ceasuri sau teatre.

Sursa: lausanne-tourisme

4. Lausanne

Unele dintre cele mai bune pârtii de schi din lume se află în apropierea acestui oraș. Lausanne este amplasat în vecinătatea Lacului Geneva și este recunoscut pentru piețele în aer liber și pentru a fi un loc preferat de scriitori faimoși. Vă recomandăm să călătoriți cu trenul din Geneva către Lausanne, pentru o călătorie incredibilă. Comitetul Internațional Olimpic are sediul în Lausanne. De asemenea orașul are numeroase cafenele, crame amplasate în apropiere și este ușor de explorat la pas.

Sursa: Find Great Hotel Room Deals

5. Zermatt

Pentru un oraș mic, de munte, cu o varietate de activități pentru a petrece timpul liber, vizitați Zermatt. Această zonă devine aglomerată în timpul iernii datorită posibilităților de schi și activități montane. De asemenea este unul dintre puținele locuri în care puteți merge la schi și în timpul verii. Urcați cu telecabina pe munte pentru a admira împrejurimile. Zermatt este un oraș ecologic, în care accesul mașinilor pe combustibil este interzis.

Sursa: Where’s Wallis?

6. Zurich

Zurich este un oraș mare, un loc ideal pentru iubitorii de artă și cultură. Vizitați galerii și muzee. Recreați-vă printr-o plimbare pe Muntele Utliberg sau cu barca pe Lacul Zurich. Magazinele celebre își așteaptă clienții în centrul orașului. Viața de noapte este ideală pentru cei care călătoresc cu prietenii. Orașul este unul dintre locurile celebre din Europa unde petrecerile țin întreaga noapte.

Sursa: Get Me Travelled

7. Arosa

Un alt loc ideal pentru schiori este Arosa. Se află într-o zonă mai retrasă, dar care oferă peisaje minunate. Pentru cei care caută relaxarea completă există centrul de spa Tschuggen Bergoase. Pe lângă stațiunea de schi Arosa, aventurați-vă pe drumurile montane Eichhornchenweg și Wandern, luați prânzul la Tschuggenhuttte, vizitați biserica Bergkirchli și bucurați-vă de un cocktail cu o vedere superbă, la Kursaal.

Sursa: Cool Hunting

8. Basel

Influențele franceze și germane sunt cel mai bine simțite în Basel. Una dintre atracțiile principale este Muzeul de Artă. Veți găsi numeroase muzee, teatre și galerii de artă în acest oraș. Vă recomandăm Muzeul Hârtiei și centrul vechi al orașului. Feribotul Rheinfahre oferă tururi pe râu ce nu pot fi trecute cu vederea.

Sursa: The Luxury Travel Network

9. Lugano

Lugano este locul perfect pentru o vacanță de vară. Aer proaspăt din Mediterană și festivaluri de muzică clasică va așteaptă acolo. Este situat lângă lacul cu același nume și este una dintre destinațiile favorite ale starurilor internaționale. Mergeți la un picnic în Parco Civico, urcați Monte San Salvatore și Monte Bre pentru a vă delecta cu priveliștea orașului.

Care sunt orașele dvs. preferate din Elveția?

← Close