6 Motive pentru care să vizitați Malta

Malta este alcătuită din insula principală, Malta, alături de insulele Gozo și Comino, Apele din jurul insulelor sunt considerate cele mai clare și curate din Marea Mediteraneană. Dacă nu sunteți încă convinși, iată 10 motive pentru care să vizitați Malta.

1. Laguna Albastră

O adevărată bucată de rai, laguna este situată pe insula Comino. Acest loc este renumit pentru claritatea apei și adâncimile reduse. Astfel constituie un loc ideal pentru scufundări și snorkeling. În această zonă au fost filmate scene din mini-seria Elena din Troia și Contele de Monte Cristo. Insula în sine este puțin amenajată, cu un număr mic de locuitori. Este perfectă dacă vreți să evadați din aglomerațiile celorlalte insule și să explorați peșteri, plaje și coasta sălbatică.

2. Templele Mnajdra și Hagar Qim, Malta

Templele din Malta se numără printre cele mai vechi de pe planetă. Fac parte din Patrimoniul UNESCO și au fost construite între anii 3600 și 2500 î.Hr.. Sunt temple de piatră, mult mai vechi și decât celebrul Stonehenge. Mnajdra și Hagar Qim sunt unele dintre cele mai populare printre vizitatori.

3. Plaje extraordinare

Printre plajele preferate ale vizitatorilor sunt Mellieha Bay, Golden Bay, Paradise Bay și Ghajn Tuffieha.
Ghajn Tuffieha este o adevărată frumusețe, o întindere îngustă de nisip roșu, departe de căile rutiere și construcțiile moderne. De pe multe dintre plajele din Malta puteți să faceți scufundări printre pești colorați în apele cristaline sau să înotați în apele din interiorul unei peșteri. Dacă căutați ceva deosebit de liniștit, insula Gozo oferă o serie de opțiuni minunate. Adresați-vă unui localnic care vă va direcționa către locuri de poveste sau le puteți descoperi pe cont propriu.

4. Palatul Marilor Maeștrii din Valletta, Malta

Bogat în istorie, Palatul Marilor Maeștrii a găzduit nume mari precum Marele Maestru al ordinului cavalerilor ospitalieri, guvernatori și regi. În prezent aici are sediul Casa Reprezentanților și Biroul Președintelui maltez. Atunci când parlamentul nu se află în sesiune, puteți vizita marile săli de la etajul întâi pe gratis. Camera Consiliului este împodobită cu goblenuri valoroase, obiecte de artă și armuri. Sala Consiliului Suprem al Cavalerilor este cea mai notabilă cameră cu fresce și picturi impresionante.

5. Malta este un paradis culinar

Fructele de mare sunt o adevărată emblemă a Maltei. O selecție bogată de pește proaspăt este capturat pe tot parcursul anului și este servit în multe restaurante din țară. Dacă vă plac foarte mult fructele de mare, vizitați satul de pescuit Marsaxlokk unde veți găsi celebra piață de pește. Aceasta oferă o gamă impresionantă de fructe de mare proaspăt prinse la un preț surprinzător de rezonabil.

6. Recreați scenele favorite din Urzeala Tronurilor

Fanii celebrului serial știu că multe scene au fost filmate aici. Locația cea mai ușor de recunoscut este Fortul Ricasoli. Acesta a apărut în mai multe filme precum „Troia”, „Gladiatorul” și „Assassin’s Creed”.

Care dintre aceste recomandări v-a convins să vizitați Malta?

← Close