Cele mai frumoase 10 locuri de vizitat în Danemarca

Danemarca este o țară modernă care își întâmpină vizitatorii cu o pleiadă de atracții. Muzee, castele, experiențe culinare pe gustul tuturor, plaje nisipoase, artă și design, toate vă așteaptă să le descoperiți. În continuare vă prezentăm o listă cu 10 locuri de vizitat în Danemarca.

10. Palatul Frederiksborg

Este situat în mijlocul unui lac și găzduiește Muzeul de Istorie a Naturii. Cele mai frumoase fotografii cu castelul pot fi făcute din grădinile din apropiere. Puteți ajunge acolo cu barca.

9. Podul Oresund

Această operă a ingineriei traversează strâmtoarea Øresund între Copenhaga și Malmo, Suedia. Podul are o lungime de aproape 8 km de pe malul Suediei către insula artificială Pepparholm, care se află în mijlocul strâmtorii. De pe această insulă drumul continuă prin tunel către insula daneză Amager. Podul Oresund este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa.

8. Vikingeskibsmuseet

Muzeul Navelor Vikinge din Roskilde are o varietate de expoziții interactive, mai ales pentru copii. Descoperiți navele vikingilor și metodele de construcție ale acestora.

7. Plajele din Skagen

Plajele din Skagen dar și din împrejurimi sunt un loc de relaxare minunat. Această zonă este partea cea mai nordică a țării. De asemenea aici puteți vizita Råbjerg Mile, cea mai mare dună de nisip din Danemarca și o biserică care este în întregime îngropată în nisip, cu excepția capelei abia vizibile.

6. Legoland Billund

În acest parc de distracții pentru toate vârstele veți putea admira faimoase clădiri recreate din piese lego. Există o parte care seamănă cu Vestul Sălbatic și una care poartă numele de Regatul Cavalerilor.

5. Mica Sirenă

Așezată pe o stâncă în portul Langelinie în Copenhaga, statuia vă ca surprinde prin înălțimea redusă, de doar 1,25 metri. Aceasta a fost realizată pentru a comemora piesa scrisă de Hans Christian Andersen.

4. Den Gamle By

Iubitorii de istorie nu pot rata acest muzeu în aer liber, amplasat în orașul Aarhus, în Danemarca. Așezarea arată precum unul dintre satele regăsite în poveștile lui Andersen. Muzeul și-a deschis porțile în anul 1909.

3. Catelul Kronborg

Castelul renascentist este locul de desfășurare a acțiunii din piesa Hamlet, a lui Shakespeare. Timp de secole acest castel a apărat danezii și a găzduit numeroase personalități.

2. Bornholm

Localizată în Marea Baltică, insula este recunoscută pentru pescuit, artă și meșteșuguri. Este mai apropiată de Germania, Polonia și Suedia decât de Danemarca. Parcuri de distracții, păduri superbe și plaje întinse vă așteaptă aici.

1. Grădinile Tivoli

Cu o istorie ce pornește de la 1843, grădinile sunt absolut superbe pentru plimbări sau diferite evenimente. Turiștii se aventurează în acest loc și pentru parcurile de distracții, restaurante și magazine cochete.

Care sunt locurile dvs. preferate din Danemarca?

← Close