Ghid: Cum cumperi bilete de tren online la CFR Călători și cum faci cerere de restituire bilet tren

Adrian, 23 feb.. 2022

CFR Călători are de mulți ani un sistem de achiziție online a biletelor de tren. Site-ul este foarte ușor de folosit și permite achiziția biletelor online cu cel puțin șase ore înainte de călătoria. De meționat că biletele de tren de pe bilete.cfrcalatori.ro pot fi achiziționate doar pentru trenurile și rutele operate de CFR Călători.

Se pot achiziționa bilete pentru orice rang de tren, personal, Inter Regio, Regio, Inter City și chiar și pentru cușetele și voagoanele de dormit. De asemenea și pentru trenurile internaționale există o variantă de achizție online.

Cum cumperi bilete de tren la CFR Călători online

CFR Călători pune la dispoziția pasagerilor săi un sistem de rezervare și cumpărare de bilete online pentru trenurile operate de companie. Condiția minimă este ca achiziția să fie făcută cu cel puțin șase ore înainte de plearea trenului spre destinația dorită.

Pas cu pas vă explicăm mai jos care este procedura de cumpărare online a biletelor de tren CFR Călători.

Pasul 1 – Accesați site-ul bilete.cfrcalatori.ro

Pasul 2 – Selectați ruta dorită. Noi vom folosi pentru exemplu ruta București – Arad. Completați câmpurile cerute și selectați data călătoriei. Eu am ales data de astăzi, 23 februarie 2022. După care apăsați butonul „CAUTĂ”, iar motorul de căturare CFR Călători va afișa toate trenurile pe această rută.

Cum cumperi bilete de tren online la CFR Călători.
Cum cumperi bilete de tren online la CFR Călători. FOTO: CFR

Pasul 3 – Odată apăsat butonul caută sunt afișate trenurile CFR călători, iar în dreapta acestora apare activ sau inactiv opțiunea cumpără – care dă posibilitatea achiziției online a biletelor de tren. Noi vom alege un tren de noapte și vagon cușetă în exemplul de mai jos.

Rutele afișate de motorul de căutare CFR Călători pentru bilete de tren online
Rutele afișate de motorul de căutare CFR Călători pentru bilete de tren online

Pasul 4 – Am ales trenul ce pleacă la ora 23:41 de la București Arad și după cum vedeți în imaginea de mai sus butonul cumpără este activ, prin urmare pasul următorul presupune alegerea clasei de călătorie și a tipului de bilet. Doar dus sau oferta dus-întors care vă dă și o reducere. Noi am ales clasa de călătorie Dormitor 1 (D1) în imaginea de mai jos va fi selectat cu portocaliu.

Pasul 5 – Biletele de tren online pot fi cumpărate în orice configurație posibilă are trenul. În cazul nostru noi am ales Dormitor 1 – D1. Trenul dispunea și de cumpărarea online a biletelor de tren pentru clasele 1, 2 dormitor cușetă  cu 4, 6 locuri și două dormitoare single și unul cu două persoane. Odată selectată vagonul de dormit la achiziția online se va solicita sexul pasagerului și optiunea dacă este mixt și de asemenea opțiunea patului sus, mijloc sau jos.

Pasul 5 presupune alegerea clasei de calatorie și a tipului de bilet
Pasul 5 presupune alegerea clasei de calatorie și a tipului de bilet. FOTO: CFR Călători bilete tren online

Pasul 6 – Numărul și tipul călătorilor. Elevii, studenții și adulți au câmpuri speciale de călătorie. Dacă sunt selectate locuri pentru elevi sau studenți este necesară prezentarea ID-ului CFR și de asemenea în tren controlorul va solicita și carnetul de elev sau student. Noi vom selecta 1 Adult.

Bilete online tren CFR - TIp calator
Bilete online tren CFR – TIp calator. FOTO: CFR Călători

Pasul 7 – Prețul și plata. Imediat după selectarea biletului de tren online dorit, în cazul nostru Adult, este afișat prețul iar pasul următor presupune plata biletului. Acest lucru presupune crearea unui cont pe site-ul CFR. Este recomandat acest pas pentru  că veți avea în cont tot istorul biletelor cumpărate și puteți face și cereri de restituire a biletelor de tren cumpărate online în cazul în care sunteți nevoiți să anulați călătoria. Iată mai jos cronologic pașii.

Pretul biletului de tren CFR
Pretul biletului de tren CFR
Confirmarea datelor de  calatorie CFR
Confirmarea datelor de calatorie CFR

Pasul 8 – După confirmare selecției se completează numele pasagerului și se face plata. Nu este necesar să tipăriți biletul de tren. Controlorul are lista călătorilor care au achiziționat online bilete și legitimarea se face cu act indentitate.

Completarea numelui calatorului biletului de tren
Completarea numelui calatorului biletului de tren
Plata biletului de tren CFR Calatori cumparat online
Plata biletului de tren CFR Calatori cumparat online

Odată plătit biletul acesta va sosi pe email și va fi disponibil și-n contul online CFR. Tot în contul CFR Călători puteți face cerere de restituire în caz că sunteți nevoiți să anulați călătoria.

← Close