Alte 5 Hoteluri ideale pentru iubitorii de vinuri (II)

Andrei Beldiman, 26 feb.. 2018

Un hotel de vinuri face referire la o proprietate care oferă cazare și deține sau se află în apropierea unei podgorii sau crame. În prima parte a articolului v-am prezentat 5 hoteluri pentru iubitorii de vinuri din Argentina și până în Australia. Astăzi continuăm să descoperim alte 5 locații din lume, situate în regiuni faimoase pentru vinuri și struguri.

Sursa: Marlborough Vintners Hotel

1. Hotelul Marlborough Vintners, Marlborough, Noua Zeelandă

Marlborough este o regiune viticola din Noua Zeelandă. La sfârșitul anilor ’70 aici au apărut niște Sauvignon Blanc-uri care au transformat Marlborough dintr-o zonă obscură într-una de renume mondial. Hotelul de față este compus din 16 apartamente de câte o cameră, amplasate pe podgorie. Puteți să închiriați biciclete pentru a explora zona viticolă și cramele din apropiere.

Sursa: Andrew Harper

2. Hotel Vik Chile, Millahue, Chile

Șederea la acest hotel costă destul de mult, dar experiența va fi absolut incredibilă. Amplasată în Valea Millahue, din Chile, proprietatea pare a fi ceva scos direct din filmele cu James Bond. Conceptul acestui hotel destinat iubitorilor de vin a pornit de la omul de afaceri norvegian, Alexander Vik. Nu veți simți nevoia să părăsiți proprietatea deoarece aveți acolo tot ce vă trebuie: restaurant, salon, magazine, un centru de relaxare, sală de gimnastică, vederi uluitoare în jur, o piscină imensă, cameră de degustare, cramă și o mulțime de activități speciale.

Sursa: Senza Hotel

3. Hotel Senza, Napa, S.U.A.

Acest hotel de lux este deținut de proprietarii firmelor producătoare de vin, Hall și Walt, din State. Acestea sunt cunoscute pentru vinurile cabernet sauvignon și pinot noir. Există aici un centru de relaxare, o piscină și iubitorii de vinuri pot să călătorească și cu animalul de companie. Hotelul nu are un restaurant deoarece încurajează turiștii să descopere Valea Napa și să ia cina unul dintre restaurantele recomandate. În afară de cele două crame pe care le dețin proprietarii, aceștia au o întreagă rețea de vinării partenere pe care merită să le vizitați.

Sursa: hotelcastellodisinio.com

4. Hotel Castello di Sinio, Piemont, Italia

Cu toate că acest hotel nu beneficiază de propria podgorie, acest castel ce datează din secolul al 12-lea, se află amplasat între zonele viticole Barolo și Barbbaresco, în Italia. Hotelul are doar 14 camere și apartamente, o piscină exterioară și un restaurant. Aflată în regiunea Piemont, proprietatea aparține și este condusă de același om care s-a ocupat personal de redecorare și care este, în plus, și Chef în bucătăria restaurantului din hotel. Deci, șederea dvs. va fi una foarte personală.

Sursa: Revista El Conocedor

5. Hotel Marqués de Riscal, Álava, Spania

Acest hotel de lux a devenit un refugiu pentru artă, design, mâncare și vinuri. Este amplasat în regiunea Rioja, din Spania, iar designul interior poartă semnătura lui Frank Gehry. Iubitorii de vinuri pot alege între două restaurante, un bar și un magazin de vinuri, o librărie pe acoperiș și un salon. Alegeți unul dintre tururile zilnice ale podgoriei sau reîncărcați-vă bateriile în cadrul superbului centru de relaxare. Printre serviciile oferite se numără înveliri în miere și vin, o piscină interioară, baie turcească și saună.

Care dintre aceste hoteluri ideale pentru iubitorii de vinuri sunt preferatele dvs.?

← Close