Zborurile spre Londra, Birmingham – Marea Britanie au fost suspendate

Adrian, 20 dec.. 2020

Zborurile spre Marea Britanie au fost suspendate, conform DIGI24.

Conform primelor informații și alte zboruri spre alte destinații ar putea fi amânate. Urmează ca Raed Arafat să emită un comunicat oficial.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20.12.2020,Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista
țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Atașat prezentei informări aveți Hotărârea CNSU numărul 61.

Guvernul de la Haga a suspendat duminică toate zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie până pe 1 ianuarie.

Aceasta decizie a fost luată după descoperirea în Olanda a unui caz de contaminare cu noua tulpină de COVID-19 identificată în Regatul Unit, informează AFP.

Ministerul olandez al sănătăţii „recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie”.

Irlanda va impune restricții de călătorie pentru Marea Britanie

Irlanda va impune restricții în ceea ce privește călătoria zborurile și călătoriile cu feribotul din Marea Britanie, conform Sky News.

Inițial, această măsură va fi impusă pentru 48 de ore și va fi discutată apoi într-o ședință de cabinet, marți.

Italia va suspenda zborurile dinspre şi către Marea Britanie

Guvernul italian va suspenda zborurile dinspre şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, unde apariţia unei noi tulpini de coronavirus mai contagioasă a determinat intrarea în lockdown a Londrei şi a unei părţi a Angliei, potrivit agerpres.

”Ca guvern, avem datoria să protejăm cetăţenii italieni şi, din acest motiv, am notificat guvernul britanic că urmează să semnăm împreună cu Ministerul Sănătăţii o dispoziţie pentru suspendarea zborurilor cu Marea Britanie. Prioritatea noastră este să protejăm Italia şi compatrioţii noştri”, a anunţat pe Facebook ministrul de externe italian, Luigi di Maio, potrivit Reuters.

Potrivit ministrului britanic al sănătăţii, Matt Hancock, noua tulpină este ”scăpată de sub control”. El a avertizat că nivelul maxim de restricţii antiepidemice instituit la Londra şi într-o parte a Angliei în urma descoperirii acestei tulpini, care accelerează cu până la 70% transmiterea coronavirusului, ar putea dura până când se va desfăşura campania de vaccinare.

Belgia şi Olanda au anunţat de asemenea suspendarea zborurilor dinspre şi către Regatul Unit, în timp ce Germania pregăteşte o măsură similară.

În apropierea sărbătorilor de sfârşit de an, mai multe state europene înăspresc restricţiile antiepidemice, de teama unui al treilea val de COVID-19.

← Close