Wizzair deschide 4 noi rute din Iași

Adrian, 02 aug.. 2020

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din Europa Centrală și de Est și cel mai verde transportator aerian din Europa* a operat astăzi primul zbor de la Barcelona la Iași, care va fi urmat de alte 3 noi curse între Iași și Bari, Torino și Verona începând cu 2 și 3 august. Împreună cu acestea, Wizz Air oferă acum 20 de rute din Iași către 10 țări.

Compania aeriană a anunțat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea și siguranța clienților și ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât și pasagerii sunt obligați să poarte măști, echipajul de cabină având și mănuși. Pasagerii fără măști nu se pot îmbarca dar le pot achiziționa prin intermediul pachetului igienic (1 recipient cu gel dezinfectant, 2 perechi de mănuși, 2 măști, 6 șervețele dezinfectante). Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluție antivirală și, ca urmare a programului de curățare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeași soluție antivirală. Revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achizițiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugați să urmeze măsurile de distanțare fizică introduse de autoritățile locale de sănătate și sunt încurajați să efectueze toate achizițiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport. Pentru mai multe informații accesați acest link către noul videoclip Wizz Air despre procedurile de sănătate și securitate.

Wizz Air le recomandă pasagerilor să adauge WIZZ Flex la rezervare, ca măsură suplimentară de protecție. Astfel, pasagerii își pot anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă și pot recupera 100% din tariful achitat inițial imediat, sub formă de credit, și pot schimba datele sau chiar rutele de oricâte ori doresc.

George Michalopoulos, Chief Commercial Officer pentru Wizz Air România a declarat: „Suntem încântați că ne extindem rețeaua de rute din Iași pentru a le oferi clienților noștri oportunități de călătorie rapide și sigure spre noi destinații populare din Spania și Italia. Considerăm că acest lucru va contribui la consolidarea legăturilor culturale și economice dintre Iași, Italia și Spania, și le va permite românilor să își viziteze familiile și prietenii mai ușor și mai des, datorită tarifelor noastre atractive. În timp ce suntem întotdeauna dornici să răspundem așteptărilor pasagerilor și să adăugăm noi destinații în rețeaua noastră, luăm, de asemenea, toate acțiunile necesare pentru confortul și starea lor de bine. Prin urmare, am implementat măsuri de protecție care le vor asigura cele mai bune condiții sanitare posibile.”

„Aeroportul Iași este un obiectiv strategic în procesul de dezvoltare economică, turistică, culturală și educațională a Iașului. Acesta este motivul pentru care am susținut în mod constant toate proiectele de investiții desfășurate la aerogara din inima Moldovei și am promovat regia în țară și peste hotare, în cadrul tuturor evenimentelor la care am luat parte. Faptul că locuitorii din Regiunea de Nord-Est sunt conectați de astăzi cu patru noi destinații solicitate de aceștia în repetate rânduri, mă bucură și am încredere că portofoliul destinațiilor operate de pe Aeroportul Iași va crește concomitent cu lucrările de extindere și modernizare demarate aici”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.  

„Evenimentul de astăzi este o dovadă clară a faptului că Aeroportul Iași este un partener stabil și de încredere pentru compania Wizz Air, care operează de pe aeroportul nostru zboruri pe 20 de rute. Totodată, aducerea celei de-a treia aeronave în baza de la Iași arată că serviciile oferite de aeroportul nostru sunt în conformitate cu cerințele operatorilor, noi fiind într-un continuu proces de extindere și modernizare. Astfel, îmi exprim încrederea că odată ce vom depăși pandemia de Sars-Cov2, numărul pasagerilor care tranzitează aeroportul va crește, la fel și numărul curselor care sunt operate de aici, dat fiind că suntem într-o permanentă negociere cu operatorii pe subiectul introducerii de noi destinații”, a declarat Cătălin Bulgariu, Directorul General al Aeroportului Iași.     

← Close