Wizz Air sărbătorește 2 ani la Iași

Adrian, 10 iul.. 2018

Wizz Air, cea mai mare linie aeriană din România și una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa, lansează 7 noi rute odată cu aniversarea a doi ani de la inaugurarea bazei din Iași și cu alocarea celei de-a doua aeronave în flota locală. Aparatul de zbor modern Airbus A320 cu 180 de locuri va asigura operațiunile pentru cele mai noi rute din Iași spre Billund, Bruxelles Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris Beauvais și Salonic, precum și creșterea frecvențelor pe 2 destinații populare: Milano Bergamo și Tel-Aviv. În total, programul WIZZ va include 20 de zboruri săptămânale adiționale cu plecare din Iași.

Concomintent cu începerea celor 7 noi rute, operațiunile WIZZ de la baza locală cresc cu 49% în 2018, și includ 550.000 de locuri la vânzare, spre 15 destinații în 11 țări, la tarife ce încep de la doar 69* de lei. Investițiile totale în baza din Iași depășesc 200 de milioane de dolari** și susțin în continuare piața locală de forță de muncă. Compania are o echipă locală formată din peste 70 de profesioniști în aviație, iar operațiunile sale facilitează peste 280 de locuri de muncă*** anual în regiune, în industriile afiliate.

În primele șase luni din 2018, mai mult de 190.000 de pasageri din Iași au călătorit la bordul aeronavelor companiei, cu 15% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, o creștere care indică cererea tot mai mare pentru serviciile WIZZ și tarifele sale scăzute.

După extinderea recentă din Sibiu și București, suntem bucuroși să aducem și mai multe vești bune pasagerilor din România. Astăzi sărbătorim a doua aniversare a bazei din Iași prin alocarea celei de-a doua aeronave Airbus A320 și prin lansarea a 7 rute noi”, a declarat Sorina Ratz, Head of Corporate Communications Wizz Air (interimar) în cadrul unei conferințe de presă la Iași. „Dezvoltarea rețelei din Iași cu 7 rute noi, mult-așteptate aproape că dublează rețeaua noastră de zboruri din regiunea Moldovei prin oferirea de oportunități cu adevărat accesibile și dublarea echipei locale. Colegii noștri dedicați și prietenoși sunt nerăbdători să îi întâmpine la bord pe toți pasagerii care plănuiesc să viziteze oricare dintre cele 15 destinații interesante din Iași!”

RUTE NOI WIZZ AIR DIN IAȘI

Destinație Zile de operare Data de începere Tarife de la**
Malmö, Suedia marți, joi, sâmbătă 7 iulie 2018 RON 99 / EUR 19,99
Paris Beauvais, Franța marți, joi, sâmbătă 11 iulie 2018 RON 129 / EUR 29,99
Dortmund, Germania marți, joi, sâmbătă 7 iulie 2018 RON 104 / EUR 22,49
Salonic, Grecia marți, joi, sâmbătă 7 iulie 2018 RON 69 / EUR 14,99
Billund, Denemarca luni, vineri 9 iulie 2018 RON 179 / EUR 39,99
Eindhoven, Olanda miercuri, duminică 8 iulie 2018 RON 109 / EUR 24,99
Bruxelles Charleroi, Belgia joi, duminică 8 iulie 2018 RON 119 / EUR 27,49

 

Destinație Zboruri săptămânale
Milano Bergamo 4 de la 3
Tel-Aviv 3 de la 2

FRECVENȚE CRESCUTE PE RUTE EXISTENTE

Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air oferă acum 141 de rute către 22 de țări (inclusiv zborul intern București – Cluj-Napoca), în toată Europa, de la zece aeroporturi locale. În 2018, 21 de noi rute au fost deja anunțate din România, spre destinații populare precum Atena din București și Cluj-Napoca, Nisa, Lyon sau Malmo și Salonic din Iași. Wizz Air operează de pe zece aeroporturi din România cu o flotă tânără formată din 25 de aparate de zbor, inclusiv 5 Airbus A321 noi și ultra-eficiente, cu 230 de locuri, și o echipă formată în prezent din mai mult de 1.000 de angajați locali.

Prin extinderea bazei Wizz Air la Iași și operarea noilor rute, se concretizează, pentru prima dată, strategia noastră de conectare cu țările Nordice (Suedia, Olanda și Danemarca), unde există comunități de români din regiunea Moldovei, și devin posibile, totodată, călătoriile cu avionul spre noi destinații de vacanță. O bază aeriană reprezintă fundația afacerii unei companii, iar faptul că cel mai mare operator de zbor low cost din Europa Centrală și de Est își consolidează investiția la Iași demonstrează că aeroportul nostru este un reper important de dezvoltare pentru companiile aeriene. Datorită colaborării cu Wizz Air, reușim să le oferim pasagerilor noștri o gamă variată de rute spre cele mai importante centre din Europa. Numărul mare de destinații pe care le acoperim în acest moment înseamnă, de fapt, un trafic de pasageri crescut. Este o bucurie pentru noi, dar în același timp o mare provocare care ne obligă să dezvoltăm infrastructura aeroportuară actuală. Multumim, pe această cale, partenerului nostru Wizz Air, pentru deschiderea și susținerea acordată, în vederea dezvoltării aeroportului și a întregii regiuni”, a declarat Cătălin BULGARIU, Directorul Aeroportului Internațional Iași

“Locuitorii din Moldova pot ajunge mai repede și mai ușor către noi destinații in Europa. Acum, din regiunea noastră se poate ajunge în țările nordice în mai puțin de două ore. Inaugurarea acestor noi rute și extinderea bazei Wizz Air reprezintă un pas important pentru Aeroportul Internațional Iași, un pas care ne bucură dar, în același timp, ne și responsabilizează. Trebuie să privim în perspectivă deoarece creșterea numărului de curse necesită și dezvoltarea infrastructurii”, a precizat Maricel POPA, Președintele Consiliului Județean Iași.

Despre Wizz Air

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 103 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 44 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 4.000 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 30 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni (până la 30 aprilie 2018). Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a fost numită recent „European Airline of the Year 2017” de Aviation 100, o publicație anuală renumită care recunoaște cele mai performante companii din domeniul aerospațial.

← Close