Categories: News

WIZZ AIR a recepționat prima aeronavă Airbus A321neo, compania spune că acest lucru reprezintă un mare avantaj

Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa, și principalul transportator aerian low-cost din Europa Centrală și de Est, a recepționat azi, la Hamburg, prima aeronavă Airbus A321neo dintr-o comandă de 256. Noua generație de aeronave Airbus A321neo este propulsată de două motoare Pratt & Whitney GTF, oferă cea mai largă cabină cu un singur culoar, cu 239 locuri într-o configurație cu o singură clasă, ceea ce oferă o flexibilitate maximă, o eficiență a consumului de combustibil și costuri de funcționare reduse.

De-a lungul Europei, Wizz Air operează o flotă de 108 aeronave Airbus A321 și A320. Cu o comandă de 5 aparate de zbor A321ceo și 256 A321neo și A320neo, Wizz Air este cel mai mare client Aibus din întreaga lume pentru acest tip de aeronave.

WIZZ AIR a recepționat prima aeronavă Airbus A321neo, compania spune că acest lucru reprezintă un mare avantaj

Aeronava de tip A320neo și membrii derivați din familie sunt pionieri și au încorporat ultimele tehnologii în domeniu, inclusiv motoare de generație nouă, precum și designul cabinei, de referință pentru industrie, ceea ce oferă o economie de 20% a costului de combustibil. A321neo oferă, de asemenea, beneficii semnificative pentru mediu, prin reducerea cu aproape 50% a zgomotului produs în comparație cu aeronavele din generația anterioară. De când a început să fie utilizat, în prima parte a anului 2016, motorul GTF Pratt și Whitney și-a demonstrat capacitatea promisă, aceea de a reduce consumul de combustibil cu 16% și emisiile de oxid de azot cu 50%.

Aflat astăzi la ceremonia de preluare de la Hamburg, József Váradi, Wizz Air CEO a declarat: „Astăzi deschidem o nouă eră în istoria Wizz Air. Suntem mândri să preluăm prima aeronavă A321neo cu motoare GTF în cadrul flotei noastre aflată în continuă creștere, de altfel prima comandă de acest tip din lume. Suntem convinși că modelul A321neo va fi o aeronavă care va schimba regulile jocului pentru WIZZ, deoarece vom continua să creștem până vom deveni lideri în industrie și ne vom extinde de-a lungul Europei și dincolo de ea. Această aeronavă cu tehnologie de ultimă oră ne va permite să devenim una dintre cele mai ecologice companii aeriene, reducând în același timp costurile de operare în actualul mediu macroeconomic, în timp ce păstrăm cel mai mic tarif și cost per unitate din Europa. Wizz Air va continua să faciliteze călătoriile aeriene în Europa Centrală și de Est și mai departe, oferindu-le pasagerilor noștri cele mai mici tarife și, în același timp, o experiență superioară la bordul uneia dintre cele mai tinere flote.”

„Salutăm Wizz Air, cel mai mare client A321neo, pentru recepționarea primului său avion astăzi”, declară și Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer, care continuă: „Suntem mândri să vedem că A321neo, aeronava eficientă din punctul de vedere al costurilor și al consumului de combustibil, este parte fundamentală în realizarea strategiei de creștere a companiei Wizz Air.”

„Apreciem încrederea pe care Wizz Air o are în motoarele și serviciile noastre, precum și relația puternică pe care am construit-o împreună încă de la înființarea companiei aeriene”, afirmă și Rick Deurloo, senior vice president of Sales, Marketing and Customer Support la Pratt & Whitney. „Astăzi suntem onorați să sărbătorim acest moment de referință și suntem convinși că tehnologia de vârf GTF îi va oferi companiei Wizz Air economii de combustibil și beneficii de mediu pentru mulți ani de acum încolo.”

„Noi, cei de la FPG Amentum, suntem încântați să colaborăm cu Wizz Air la livrarea primei sale a aeronave neo. Această ocazie marchează și pentru FPG Amentum o premieră, iar colaborarea dintre FPG Amentum și Wizz Air să ajungă la șapte aeronave în total. În plus, așteptăm cu nerăbdare să aprofundăm această relație valoroasă și de lungă durată și în viitorul apropiat”, spune Eamonn Forbes, Chief Commercial Officer la FPG Amentum

Adrian

Share
Published by
Adrian

Recent Posts

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

o zi ago

Explorând inima Transilvaniei: Un ghid cultural și de aventură

În inima României se ascunde o regiune plină de istorie și mister - Transilvania. Faimoasă…

2 săptămâni ago

Călătorește în Germania la prețuri convenabile

În ultimii ani, călătoriile internaționale au devenit din ce în ce mai accesibile, permițând oamenilor…

o lună ago

De Ce Este Călătoria cu Microbuzul între Germania și România O Experiență Unică?

Într-o lume în care viteza și eficiența domină adesea modul în care călătorim, a alege…

o lună ago

Trebuie să joci constant la cazinouri pentru a avea câștiguri financiare?

Majoritatea iubitorilor de jocuri de noroc joacă ocazional și fac acest lucru pentru distracție. Sunt…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.