UPDATE Un MiG 21 românesc s-a prăbușit în Cogealac, elicopterul care plecase să caute avionul s-a prăbușit și el

Adrian, 02 mart.. 2022

Un MiG 21 românesc s-a prăbușit în seara de miercuri, 2 martie 2022, iar eclicopterul cu 7 militari care plecase să caute avionul a dispărut de pe radar, iar contactul radio a fost de asemenea pierdut. Din păcate elicopterul s-a prăbușit la 1km de epava avionului.

G-eneralul Virgil Ristea a declarat la Digi24 că aceași soartă a avut-o și elicopterul, iar după părerea sa givrajul ar fi fost de vină pentru această situație.

UPDATE, 3 martie 2022 – Tragedia aviatică din România a totalizat un număr de 8 morți. Din nefericire pilotul avionului MiG21 LancerR a fost găsit fară viață. De asemenea în elicopterul care s-a dus să salveze pilotul avionului s-au aflat 7 militar, nu 5 cum am fost informați initial. Toți militari sunt decedați. Ministrul Apărării a ținut să sublinieze că tragedia nu are nici o legătură cu războiul din Ucraina așa cum se speculează în mediul virtual.

UPDATE, ora 22:17 – Elicopterul s-a prăbușit, iar cei 5 pasageri sunt morți. Avionul MiG21 nu este de găsit.

UPDATE, ora 22:07 – un martor a declarat la DIGI24 că au fost două explozii. Surse locale din Constanța declară că elicopterul care plecase în salvarea pilotului de MiG21 s-a prăbușit.

MAPN a transmis un comunicat:

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.
Vom reveni cu detalii., transmite Vasile Dîncu.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close