UPDATE Un MiG 21 românesc s-a prăbușit în Cogealac, elicopterul care plecase să caute avionul s-a prăbușit și el

Adrian, 02 mart.. 2022

Un MiG 21 românesc s-a prăbușit în seara de miercuri, 2 martie 2022, iar eclicopterul cu 7 militari care plecase să caute avionul a dispărut de pe radar, iar contactul radio a fost de asemenea pierdut. Din păcate elicopterul s-a prăbușit la 1km de epava avionului.

G-eneralul Virgil Ristea a declarat la Digi24 că aceași soartă a avut-o și elicopterul, iar după părerea sa givrajul ar fi fost de vină pentru această situație.

UPDATE, 3 martie 2022 – Tragedia aviatică din România a totalizat un număr de 8 morți. Din nefericire pilotul avionului MiG21 LancerR a fost găsit fară viață. De asemenea în elicopterul care s-a dus să salveze pilotul avionului s-au aflat 7 militar, nu 5 cum am fost informați initial. Toți militari sunt decedați. Ministrul Apărării a ținut să sublinieze că tragedia nu are nici o legătură cu războiul din Ucraina așa cum se speculează în mediul virtual.

UPDATE, ora 22:17 – Elicopterul s-a prăbușit, iar cei 5 pasageri sunt morți. Avionul MiG21 nu este de găsit.

UPDATE, ora 22:07 – un martor a declarat la DIGI24 că au fost două explozii. Surse locale din Constanța declară că elicopterul care plecase în salvarea pilotului de MiG21 s-a prăbușit.

MAPN a transmis un comunicat:

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.
Vom reveni cu detalii., transmite Vasile Dîncu.

← Close