Un avion British Airways cu 33 de pasageri a aterizat în Suedia. De ce a încălcat interdicțiile de zbor

Istrate Claudiu, 27 dec.. 2020

Sâmbătă, incident aviatic, în Suedia, unde a apărut o aeronavă a companiei  British Airways. Surpriza a venit în condițiile în care Marea Britanie are restricții de călătorie.

Mai multe țări au interdicție în a primi zboruri  dinspre Regatul Unit. Poliția suedeză a anunțat că, pe aeroportul din Suedia a aterizat un avion al  British Airways cu 33 de pasageri la bord.

29 erau cetăţeni suedezi şi patru finlandezi, a precizat cotidianul Svenska Dagbladet.

Un avion British Airways cu 33 de pasageri a aterizat în Suedia

“Am fost luaţi prin surprindere”, a declarat şeful poliţiei suedeze de frontieră Patrik Engstrom, care a mărturisit că nu se aștepta ca navă să aibă pasageri. După aterizare, poliţia a inspectat avionul după ce acesta a aterizat pe aeroportul Arlanda din Stockholm.

Pasagerii nu aveau simptome că ar fi infectați cu noul virus. Suedezilor li s-a permis să debarce, Agenţia de Sănătate Publică a Suediei le-a cerut să se testeze şi autoizoleze. Finlandezilor li s-a permis să-şi continue drumul spre Finlanda.

A fost o  “neînţelegere”

Reprezentanții Agenţiei Suedeze pentru Transport au declarat că a fost vorba despe o neînțelegere. Deja agenţia a contactat compania aviatică, pentru a lămuri regulile ce trebuie respectate pentru a evita ca situaţia să se repete.

Restricțiile de călătorie din Suedia prevăd interdicţii pentru zborurile de pasageri dinspre Marea Britanie până în seara de Revelion inclusiv. Excepție fac zborurile comerciale şi medicale, sau urgenţele de familie.

← Close