Categories: News

Un angajat TAROM infectat cu coronavirus

În cursul zilei de marți, 14 iulie 2020, un angajat al companiei TAROM a fost testat pozitiv pentru infectarea cu virusul SARS-COV-2. Conform declarațiilor acestuia, infectarea s-a produs în urma unui sejur pe litoralul românesc. În prezent, pacientul se află în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

Urmare a anchetei epidemiologice s-a stabilit ca în ultimele 14 zile, anterior diagnosticării cu virusul SARS-COV-2, angajatul a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei de joi 09.07.2020, după care s-a învoit, fiind posibilități extrem de reduse ca acesta să fi intrat în contact cu alți colegi din cadrul departamentului unde își desfășoară activitatea.

Totodată, compania TAROM informează că și în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020, un al doilea angajat al companiei a adus la cunoștință că a fost testat pozitiv pentru infectarea cu SARS-COV-2. Testarea a fost realizată în data de 15.07.2020 pentru debut de infecție respiratorie acută cu febră, astenie, mialgii, rinoree, cefalee și tuse seacă. Imediat după comunicarea rezultatului, angajatul TAROM s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariați, în cadrul companiei TAROM a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru identificarea și înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalți angajați ai companie, fiind luate toate măsurile dispuse de autorități.

Menționăm că cei doi angajați nu au interacționat, în îndeplinirea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor.

Încă de la apariția primelor cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, compania TAROM a pus în aplicare un Plan de Măsuri stricte pentru prevenirea contaminării, angajaților, a echipajelor de zbor și a pasagerilor. Astfel, conform procedurii, aeronavele companiei care transportă pasageri și mărfuri sunt supuse măsurilor antiepidemice. După efectuarea fiecărei curse, cabina de pasageri, cabina piloților, toaletele, bucătăria, cala de bagaje, scările și toate celelalte suprafețe ale aeronavei cu care pasagerii sau personalul intră în contact sunt curățate și dezinfectate, iar la finalul fiecărei zile de zbor aeronavele sunt dezinfectate suplimentar prin nebulizare.

Mai mult, pe timpul desfășurării misiunilor, angajații poartă mască, vizieră, mănuși si halat de protecție.

Compania TAROM înțelege pe deplin responsabilitatea pe care o poartă față de pasagerii săi, dar și față de echipajele noastre de zbor. Prin urmare, toate aeronavele TAROM respectă întocmai recomandările autorităților și sunt dezinfectate periodic.

Adrian

Share
Published by
Adrian
Tags: tarom

Recent Posts

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

o zi ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

2 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

o săptămână ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

2 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

3 săptămâni ago

Explorând inima Transilvaniei: Un ghid cultural și de aventură

În inima României se ascunde o regiune plină de istorie și mister - Transilvania. Faimoasă…

o lună ago

Acest site folosește cookies.