TAROM suspendă zborurile spre Chișinău după ce Moldova a închis spațiul aerian

Adrian, 24 feb.. 2022

Războiul din Ucraina început azi dimineață la ora 5:00 după un ordin dat de Vladimir Putin, atrage consecințe aeriene și în România. Maia Sandu, președintele Moldovei, a anunțat într-o conferință de presă că spațiul aerian din  Moldova este închis. TAROM și-a anulat cursele spre Chișinău și a transmis un comunicat de presă.

TAROM suspendă zborurile spre Chișinău – Războiul dintre Ucraina și Rusia

TAROM SUSPENDĂ zborurile spre Chișinău
TAROM SUSPENDĂ zborurile spre Chișinău

TAROM a suspendat zborurile spre Chișinău după ce Moldova și-a înschis spațiul aerian. De asemenea și Wizz Air operează modificări în orarul de zbor.

Vă informăm faptul că Republica Moldova și-a închis spațiul aerian începând de astăzi, 24 februarie 2022, ora 12:02, având în vedere situația de conflict din regiune. Conform NOTAM-ului (Notice to Airmen) emis de către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, suspendarea zborurilor este în vigoare până în data de 4 martie 2022, ora 23:59.

În acest sens, TAROM suspendă operarea zborurilor spre/dinspre Chișinău, începând de astăzi (zborurile RO201, RO202, RO207, RO208, RO209 și RO210), 1.036 de pasageri TAROM fiind afectați de această decizie.

Pasagerii care au achiziționat bilete de călătorie spre/dinspre Chișinău sunt rugați să contacteze 𝗧𝗔𝗥𝗢𝗠 𝗖𝗮𝗹𝗹 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿, la numerele de telefon (+4) 𝟬𝟮𝟭.𝟵𝟵𝟳𝟴 sau (+4) 𝟬𝟯𝟳𝟭.𝟱𝟮𝟵.𝟬𝟬𝟬, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00-22:00 sau pe e-mail la contact@tarom.ro și rezervari@tarom.ro. De asemenea, puteți contacta și Agenția TAROM din Republica Moldova la numerele de telefon (0037322)541254 și (0037322)272618 sau pe e-mail la tarom@mtc.md.

Persoanele care au achiziționat deja bilete de avion pot opta pentru returnarea contravalorii acestora sau emiterea unui voucher TAROM pe care să-l folosească în viitor pentru alte călătorii.

Vom reveni cu alte informații în măsura în care acestea apar!, a transmis TAROM către AIR24.ro într-un comunicat remis redacției.

Wizz Air suspendă temporar toate operațiunile de zbor din Ucraina

„Din cauza evenimentelor actuale din Ucraina și a închiderii spațiului aerian, Wizz Air regretă să informeze clienții noștri că trebuie să suspende temporar toate operațiunile de zbor din țară. Pasagerii cu zboruri rezervate spre si dinspre Ucraina pot găsi mai multe informații pe wizzair.com sau, alternativ, prin intermediul centrului de relații clienți al companiei aeriene: 00380 893 202 532. Siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămân prioritatea noastră numărul unu și sperăm că lucrurile vor reveni la normal în Ucraina în curând”.

← Close