Tarom pe profit. Compania ar putea intra pe profit în acest an

Andrei Beldiman, 27 mart.. 2018

După un deceniu în care compania a raportat pierderi anuale, anul acesta estimează că va intra pe plus. Tarom pe profit – este estimat un profit brut de 27.470 ron.

Transportatorul aerian naţional Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei.

În urma publicării în dezbatere a bugetului de venituri și cheltuieli, de către acţionarul său majoritar, Ministerul Transporturilor, rezultă situația în care Tarom pe profit este o situație reală. Precizăm că în dreptul rubricii referitoare la profitul net nu este trecută nici o sumă.

Compania aeriană a planificat investiţii de 440,2 milioane lei în acest an. În ceea ce privește cheltuielile totale, acestea sunt preconizate la valoarea de 1,5 miliarde lei. De adăugat sunt și cheltuielile de natură salarială care au fost majorate la 171,06 milioane lei. Acest fapt se datorează majorării salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi a modificărilor legislative privind contribuţiile sociale obligatorii.

 

În ceea ce privește numărul de angajați, Compania Tarom estimează circa 1.900 de salariaţi la sfârşitul anului. Câştigul mediu lunar pe salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, este de 7.970 lei.

Compania lansează rute noi către Iași și timișoara cu ocazia sărbătoririi centenarului. Pe 25 martie, TAROM a devenit prima companie care a primit o diplomă Centenar din partea Consiliului Județean Iași.

Compania aeriană are de încasat creanţe restante de aproape 3 milioane de lei. Tarom a fost înfiinţată în 1954 şi se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor. În 2016, compania a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro). Societatea nu a mai înregistrat profit din anul 2007.

Competitorii principali ai companiei Tarom sunt Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.

Citiți și:

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close