Spațiul aerian al Irakului va fi închis în timpul alegerilor

Andrei Beldiman, 10 mai. 2018

Spaţiul aerian al Irakului, dar şi frontierele țării vor închise timp de 24 de ore. Această măsură de prevenire va fi aplicată în vederea alegerilor legislative.

Spaţiul aerian şi frontierele Irakului vor fi închise timp de 24 de ore, începând de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Motivul acestei măsuri sunt alegerile legislative, a anunţat miercuri comisia irakiană pentru securitatea electorală, transmit Reuters, AFP şi EFE.

Citiți și despre cum vă puteți achiziționa bilete de avion de la 16,99€ către destinații europene populare.

Această măsură este luată de fiecare dată când au loc alegeri, pentru a evita infiltrările sau alte incidente.

Circa 24,5 milioane de irakieni sunt chemaţi la urne sâmbătă pentru a alege 329 de deputaţi, cu un mandat de 4 ani.

Partidele şiite, care domină politica irakiană din 2005 – după căderea lui Saddam Hussein -, participă la scrutin cu cinci coaliţii, în frunte cu lista condusă de actualul premier, Haider al-Abadi.

Pentru prima dată după invazia lansată de SUA în 2003, campania electorală din Irak nu a fost marcată de ample atentate sângeroase comise de militanţi jihadişti, ostili organizării de alegeri. Totuşi, militanţi ai Statului Islamic au ameninţat cu comiterea de atacuri în perspectiva acestor alegeri şi i-au avertizat pe arabii suniţi să nu participe la ele.

În decembrie anul trecut, după peste trei ani de lupte, premierul al-Abadi a declarat victoria pe plan naţional asupra Statului Islamic.

În altă ordine de idei preşedintele Donald Trump a anunţat marţi seara că SUA se va retrage din acordul nuclear semnat cu Iranul. Industria aeronautică va suporta consecințele acestei acțiuni.

Retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul va afecta industria aeronautică. John Bolton, consilierul naţional pentru securitate al preşedintelui american, a precizat că sancţiunile americane împotriva Iranului, care erau în vigoare înaintea acordului din 2015, se reiau imediat. Departamentul Trezoreriei urmează să precizeze perioadele de tranziţie pentru contractele existente.

← Close