Spania în lista galbenă, cetățenii care vin în România întră în carantină, situație zboruri

Adrian, 18 aug.. 2020

Spania intră din nou pe lista galbenă a României începând din 18 august 2020, ora 00:00. Iată care este situația zborurilor.

Institutul Național pentru Sănătate Publică a publicat lista actualizată a țărilor din „zona galbenă”. Cetățenii care vin din aceste țări trebuie să stea 14 zile în carantină la domiciliu/locația declarată.

Lista a intrat deja în vigoare și produce temeri cu privire la anularea zborurilor. România nu a interzis zborurile către Spania și dintre Spania spre România.

Deocamdată decizia este la latitudinea companiilor aeriene, care vor zbura cu siguranță atâta vreme cât există cerere și după cum știți, dacă zborul este efectuat compania NU este obligată să returneze banii înapoi clienților.

Prin urmare chiar și dacă ar zbura doar cu câțiva pasageri atâta vreme cât costurile avionului sunt acoperite.

Situația zborurilor Spania – România și România – Spania

Zborurile din România spre Spania și invers nu sunt deocamdată anulate, deoarece nu există nici o restricție impusă de autorități în acest sens.

Prin urmare puteți călători spre Spania, doar că trebuie să țineți cont de faptul ca la întoarcerea în România întrați în carantină timp de 14 zile.

Cei care locuiesc în Spania nu vor intra în izolare, cel puțin autoritățile Spaniole până publicarea acestui articol nu au luat nici o decizie în acest sens.

Este cunoscut faptul că săptămâna trecută când România a adăugat Spania pe lista zona galbenă, autoritățile Spaniole au fost foarte iritate de „gestul” făcut de România și prin urmare restricția a fost valabilă doar câteva ore.

Alte țări din lista din zona galbenă, actualizată la 18 august 2020

Lista țărilor din zona galbenă, actualizată la 18 august 2020
← Close