Categories: News

Software modern pentru analiza informațiilor de pe tahograful tău digital

Un tahograf este un dispozitiv care înregistrează viteza ocupanților vehiculului și transmite aceste informații șoferului. Vehiculele personale și comerciale sunt obligate prin lege să aibă un gadget digital care monitorizează toate activitățile vehiculului, inclusiv locația acestuia.

Poate dura mult timp și multă muncă pentru a trata manual cantități mari de date. Din acest motiv, software-ul de analiză a tahografului poate fi un beneficiu extraordinar în înțelegerea datelor și în scăderea pericolului de amenzi sau penalități. Timpul pe care îl economisiți prin automatizarea descărcărilor de date și a analizei tahografului poate fi folosit pentru sarcini mai importante.

De ce este importantă analiza tahografului?

Analiza tahografului este esențială deoarece oferă informații clare despre legile privind tahograful și orele de conducere pentru a asigura desfășurarea activității în condiții legale.

Analiza tahografului poate fi ușurată prin furnizarea de informații complete și emiterea de notificări cu privire la încălcările sociale, cum ar fi condusul excesiv sau insuficient, intervalele de odihnă lipsă și pauze scurte.

Serviciile automate și bazate pe un software pentru analiza datelor de tahograf – inelo.com vă pot economisi ore de procesare manuală și vă pot ajuta să evitați amenzi costisitoare.

Care sunt avantajele analizei tahografului digital comparativ cu cele analogice?

Tahografele analogice, care sunt încă folosite în multe vehicule mai vechi, solicită șoferilor să-și înregistreze manual pauzele și duratele de conducere. Avantajul principal este că datele de conducere pot fi preluate direct din diagrama tahografului. Dacă doriți să analizați aceste diagrame analogice, le puteți scana digital. Diagramele pot fi, totuși, analizate prin defecțiuni fizice. Prin urmare, este necesar un ochi instruit pentru a analiza datele în continuare.

Există multe avantaje ale analizei tahografului digital, cum ar fi descărcarea mai exactă a datelor tahografului. Software-ul tahograf digital poate identifica rapid orice posibile încălcări ale condusului. Criptarea digitală asigură că datele sunt în siguranță și că nu pot fi modificate sau distruse. Datele pot fi descărcate și stocate de la distanță folosind instrumente analitice avansate, iar tablourile de bord oferă un rezumat clar al descoperirilor. Tahografele inregistreaza date precum distanța parcursă și viteza vehiculului; măsurarea timpului; punctul de începere, punctul de încheiere și poziția la fiecare trei ore (dacă sunt conectate la un sistem de navigație prin satelit); identitatea conducătorului auto; activitatea conducătorului auto; date privind controlul, calibrarea și repararea tahografului; evenimente și anomalii.

De ce ai nevoie de un tahograf digital?

Este obligatoriu în toate țările UE să aveți instalat un tahograf digital. Un tahograf digital trebuie instalat în toate vehiculele comerciale nou înmatriculate care cântăresc mai mult de 3,5 tone. Înregistrarea orelor de conducere și de odihnă este acum mai clară și mai rezistentă la falsificare și, de asemenea, intenționează să îmbunătățească condițiile de lucru pentru șoferii de autobuz și camioane și să sporească siguranța rutieră. Utilizarea tahografelor digitale în managementul flotei a devenit un instrument esențial în întreaga industrie logistică. Jurnalele unui șofer arată că au respectat regulile care reglementează timpii de conducere și de service și perioadele de odihnă. Proprietarul vehiculului și o agenție de inspecție vor beneficia de datele de conducere și de odihnă clare și precise ale înmatriculării. Datele sunt citite dacă sunt copiate sau descărcate pe un server sau computer la locația angajatorului sau clientului, sub rezerva unei obligații de tahograf.

La fiecare trei luni, datele tahografului digital trebuie citite și arhivate, iar datele cardului de șofer trebuie să fie salvate timp de 28 de zile. Aflati mai multe pe incont.stirileprotv.ro și veți fi la curent cu reglementările în vigoare.

Adrian

Share
Published by
Adrian

Recent Posts

Mai joaca romanii la loterie?

Loteria Romana este una dintre cele mai apreciate de la noi din tara, deoarece premiile…

2 zile ago

Inspiratie pentru Cadouri de Paste: Idei pentru Toate Gusturile si Bugetele

Gasirea cadoului perfect de Paste poate fi o provocare, mai ales cand doresti sa multumesti…

2 zile ago

Wizz Air Malta este un pionier în materie de siguranță și inovație la Parlamentul European, cu certificatul său de operator aerian EASA

 Astăzi, Wizz Air Malta a găzduit o întâlnire importantă de briefing la Parlamentul European. Evenimentul,…

o săptămână ago

Cum să ai grijă de zona ta intimă cu un gel intim potrivit?

Fiecare doamnă dorește să fie sănătoasă și frumoasă, însă frumusețea exterioară este imposibilă fără un…

2 săptămâni ago

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

3 săptămâni ago

Explorând inima Transilvaniei: Un ghid cultural și de aventură

În inima României se ascunde o regiune plină de istorie și mister - Transilvania. Faimoasă…

o lună ago

Acest site folosește cookies.