„România face anumite lucruri foarte bine.” – despre sistemul antirachetă de la Deveselu

Andrei Beldiman, 29 mai. 2018

Rebeccah L. Heinrichs a declarat că țara noastră a făcut un lucru curajos atunci când a găzduit sistemul antirachetă de la Deveselu.

România a făcut „un lucru incredibil de curajos” şi a luat decizia corectă, a declarat Rebeccah L. Heinrichs, Senior Fellow Hudson Institute, vis a vis de găzduirea sistemului antirachetă de la Deveselu.

„România face anumite lucruri foarte, foarte bine. Unul este că a luat poziţie şi a găzduit Aegis Ashore, când SUA aveau nevoie ca o ţară să facă asta. România ştia că se va confrunta cu presiune şi opoziţie din partea Rusiei, dar a făcut acest lucru oricum. Acesta a fost un lucru incredibil de curajos şi a fost decizia corectă. România nu s-a întors din drum şi îşi extinde echipamentul militar necesar. (…) Toate aceste lucruri şi faptul că vă asiguraţi că aveţi pregătirea militară, anume nu că aveţi doar echipamentul, ci aveţi un efectiv pregătit de luptă, de apărare, toate aceste lucruri proiectează putere şi pot schimba calculele unei forţe precum Rusia, care ar putea să estimeze că nu merită acest cost”. A spus ea într-un interviu acordat Agerpres, punctând astfel, rolul ţării noastre în regiune.

Citiți și despre noua armă rusească de distrugere în masă, care va fi imposibil de interceptat.

Rebeccah L. Heinrichs şi James Carafano, vicepreşedinte Kathryn And Shelby Cullom Davis Institute for National Security and Foreign Policy-Heritage Foundation, au vorbit, pentru Agerpres, despre provocările de securitate din regiunea Mării Negre şi despre relaţia dintre Statele Unite ale Americii şi România.

Carafano a făcut referire la implicarea SUA în securitatea mondială şi ameninţarea Rusiei.

„America este profund angajată în securitatea transatlantică. Acest lucru este important pentru că cele două mari ameninţări la securitatea Europei de Vest sunt influenţa destabilizatoare a Rusiei şi potenţialul de probleme în Orientul Mijlociu care ar putea veni spre Europa de Vest”, a punctat expertul.

Citiți și despre UE şi NATO invită Rusia să-şi asume responsabilitatea în catastrofa zborului MH17.

Rebeccah L. Heinrichs şi James Carafano participă în această perioadă la cea de-a cincea ediţie a programului internaţional de formare ”Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil” este organizat de Serviciul Român de Informaţii, prin Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea Harvard şi Universitatea Naţională de Informaţii din Statele Unite ale Americii, sub înaltul patronaj al Administraţiei Prezidenţiale române.

← Close