Romaero a semnat un acord cu o firmă din Israel

Andrei Beldiman, 18 mai. 2018

Firma israeliană Rafael Advanced Defense Systems a semnat joi, la Bucureşti, un acord de cooperare cu Romaero.

Acordul dintre cele două firme va permite, în premieră, exportul sistemelor de interceptare a rachetelor Iron Dome (Cupola de Fier).

Anunțul a fost făcut de presa din Israel, preluată de Xinhua.

Acordul prevede şi dezvoltarea unei versiuni navale a sistemului Iron Dome de apărare împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune, a sistemului de telecomandă pentru armament Samson şi a rachetelor tactice Spike. Valoarea achiziției nu a fost precizată, scrie publicaţia online Times of Israel, citând o declaraţie a companiei Rafael.

Forţele armate israeliene au utilizat cu succes în ultimii ani Iron Dome. Sistemul a asigurat o rată ridicată de interceptare a rachetelor trase asupra teritoriului israelian. Sistemul nu a fost încă exportat de Israel, menţionează Xinhua, citează Agerpres.

Citiți și despre interviul directorului Airbus despre situația actuală din România.

Rafael Advanced Defense Systems este o companie israeliană pentru tehnologie de apărare. A fost înființată ca Laboratorul Național de Apărare pentru Cercetare și Dezvoltare al Israelului. Scopul său este dezvoltarea armamentului și tehnologiei militare în cadrul Ministerului Apărării. În 2002 a fost încorporată ca o societate cu răspundere limitată.

Rafael dezvoltă și produce arme și tehnologii de apărare pentru forțele de apărare ale Israelului și pentru exportul în străinătate. Toate proiectele actuale sunt clasificate.

Săptămâna aceasta are loc Black Sea Defense & Aerospace, BSDA 2018, la sediul Romaero, în Băneasa.

La BSDA 2018, cel mai mare târg de profil din Europa de Est, producătorii români din industria de apărare se vor bate cu giganţii mondiali din domeniu pentru contractele cu Ministerul Apărării Naţionale.

Expoziția și Conferință Internațională dedicată Industriei Aeronautice are loc între 16 și 18 mai 2018.

Este a 7-a ediție a BSDA. Vorbim despre o Expoziție și Conferință Internațională dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securității Naționale, Securității Cibernetice și Securității Private.

← Close