Restricții noi în București și România! Ce se va întâmpla cu restaurantele, începând din 7 octombrie 2020

Adrian, 07 oct.. 2020

Sunt restricții noi pentru Capitală. Numărul de infectări a crescut foarte mult, iar autoritățile au decis că este cazul să revină la o serie de măsuri care au fost aplicate în starea de urgență.

Începând de miercuri, 7 octombrie 2020, restaurantele și cafenelele vor fi închise, din nou. Rămân terasele, însă, date fiind condițiile meteorologice, și acestea vor fi goale.

Lovitură grea pentru HORECA

Restricții noi în Capitală, dar și în câteva orașe din țară. Din data de 7 octombrie, restaurantele și cafenelele vor fi închise în interior. Măsura a fost luată de către Comitetul pentru Situații de Urgență din București, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul virus.

Astfel, restaurantele și cafenelele se vor închide în interior, cu excepția hotelurilor care vor putea păstra restaurantele deschise în interior, doar pentru clienții cazați în hotel.

Totodată, se vor închide, din nou, și sălile de spectacole.


Foarte important! Masca de protecție va fi obligatorie pe o suprafață de 100 de metri în jurul școlilor, în intervalul orar 7.45 – 21.15 pentru toate persoanele cu vârste peste 5 ani.

Sălile de jocuri de noroc nu se vor închide în această perioadă.
Activitatea din sălile de spectacole va fi reluată când rata incidenței cazurilor va scădea sub 1,5.

Toate aceste măsuri au intrat în vigoare miercuri, 7 octombrie și vor fi valabile cel puțin 7 zile.

Reguli stricte pentru elevi

Elevii au obligația de a purta permanent, în timpul orele de curs, masca de protecție. Ei nu au voie să își schimbe locul în bancă, sau să atingă lucrurile ori rechizitele colegilor.

Distanța de 1 metru și 1, 5 m este, de asemenea, obligatorie. Igienizarea mâinilor trebuie să aibă loc, de fiecare dată, când este nevoie, prin spălarea mâinilor cu apă și săpun, sau folosirea dezinfectantului.

Elevii trebuie să fie atenți și la conduita pe care o au pe drumul spre și dinspre școală, mai ales dacă folosesc mijloacele de transport în comun.

← Close