Răzvan Cuc: La Tarom au trecut restructurările

Adrian, 02 oct.. 2019

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţă că a început restructurarea celor 300 de posturi din compania aeriană Tarom. “Iată că au început restructurările”, a afirmat Cuc în cadrul dezbaterii “Upgrade România”, organizată de DC News.

“Şi în companii sunt blocajele le fel de mari. Dar sunt două variante aici. Fie stăm doar şi constatăm şi lăsăm lucrurile să treneze fie luăm măsuri. Şi eu am cerut directorilor de companii, dacă şi-au asumat nişte portofolii şi să gestioneze nişte companii de stat, trebuie să facă şi performanţă. Iată că au început restructurările, la Tarom 300 de posturi, e greu. Apar poveşti, apar supărări”, a afirmat miercuri, ministrul.

Cuc a mai a dat exemplul Poloniei în domeniul investiţiilor din infrastructură, şi a apreciat că eşecul proiectelor de investiţii din România este cauzat de lipsa de asumare, de critici, ceartă şi conlicte interne.

“Am fost la Summitul celor Trei Mări, săptămâna trecută în Polonia şi vreau să vă zic că am constatat un lucru. Normal că ei au infrastructură, normal că ei se dezvoltă pe toate palierele. Dar la ei nu e ceartă, preşedintele nu blochează guvernul, funcţionarii între ei nu se ceartă. (…) Şi noi ne-am asumat, dar la noi asumarea, când şi-o face guvernul, când lansează un proiect mai rapid sau când vrem să modificăm legislaţia se transformă totul într-o plângere penală şi într-un atac al opoziţiei. Nu se transformă într-un progres aşa cum ar trebui”, a declarat ministrul.

Acesta a adăugat că proiectele de investiţii iniţiate sunt suspectate de “interese ascunse”. “Foarte multă lume vorbeşte, hai să modificăm, hai să urgentăm. În loc să aprecieze, lumea va spune domnule, ce interese ascunse au fost în spatele acestui proiect. Asta se întâmplă de fapt. Când îşi asumă cineva toată lumea vine să-l blameze. Nu găseşti oameni care să-şi asume”, a spus Cuc.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close